Ринкові відносини, Детальна інформація

Ринкові відносини
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 31.8
Скачувань: 1159
Під час одержання прибуткових касових ордерів або видаткових документів касир зобов’язанний перевірити:

- наявність і справжність на документах підпису головного

бухгалтера, а на видаткових - дозвіл надпису керівника

підприімства або осіб, ним уповноважених;

- правильність оформлення документів;

- наявність перелічених у документах додатків.

Для вірного контролю та веденню касових операцій на підприімствах встановлюіться ліміт у касі. ( тому підприімства можуть зберігати в своій касі готівку на кінець робочого дня в межах ліміту, що встановлюіться ім установами банку щорічно протягом першого кварталу.

Також кожне підприімство веде одну касову книгу в якій аркуші повинні бути пронумерованні та прошнурованні й опечатані сургучною або мастичною печаткою. Записи в касовій книзі проводяться касиром відразу після одержання або видачі грошей за кожним прибутковим і видатковим ордерами. Контроль за веденням касовоі книги покладенний на головного бухгалтера підприімства.

Для зручності в контролі касових операцій вводиться ліміт каси, який надаіться установами банків для кожного підприімства.

Ліміт встановлюіться щорічно протягом першого кварталу.

Також, в строки встановленні керівником підприімства, але не рідше одного разу на квартал, на кожному підприімстві проводиться раптова ревізія каси з покупюрним перерахуванням усіх грошей і перевіркою інших цінностей, що знаходяться в касі.

Перевірка касовоі дисціпліни здійснюіться органами Державноі податковоі адміністраціі Украіни, Державноі контрольно-ревізійноі служби Украіни, Міністерства внутрішніх справ Украіни, фінансовими органами та установами банків.

При перевірці касовоі дисципліни, виявленні порушення, за які несуть відповідальність у встановленному чинним законодавством порядку.

Відповідальність за дотримання касовоі дисціпліни покладаіться на керівника підприімств, головних бухгалтерів, керівників фінансових служб і касирів.

Викладенний матеріал носить не інформаційний характер і розрахований на творче його сприйняття. Визначена сутність кожноі проблеми, що розглядаіться, наведенні можливі варіанти іі розв’язання, перспективи розвитку.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes