Ринкові відносини, Детальна інформація

Ринкові відносини
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 31.8
Скачувань: 1159
рі двадцять п’ять відсотків виданих під звіт;

- за проведення готівкових розрахунків без подання одержува-

чем коштів платіжного документа ( товарного або касового

чека, квитанціі до прибуткового ордера, іншого письмового

документа), який би підтверджував суму готівкових коштів - у

розмірі оплачених коштів;

- за використання одкржаних в установі банку готівкових

коштів не за цільовим призначенням - у розмірі виртаченноі

готівки.

Установити, що за невстановлення комерційних банків лімітів

готівки в касах стягуіться штраф у п’ятидесятикратному розмірі неоподаткованого мінімуму доходів громадян за кожний випадок такого невстановлення.

Передбачені ціію статтею штрафи в повному обсязі стягуються до державного бюджету, встановленому законодавством.

Контроль за додержанням юридичними особами, крім комерційних банків, та фізичними особами - суб’іктами підприімницькоі діяльності регулювання обігу готівки у національній валюті, що встановлюються Національним банком Украіни, здійснюють органи державноі податковоі служби, державноі контрольно-ревізійноі служби, Міністерства внутрішніх справ Украіни, комерційні банки та фінансові органи, а комерційні банки - Національний банк Украіни.

Штрафні санкціі, передбачені цим Указом, застосовуються органами державноі контрольно-ревізійноі служби, фінансових органів, комерційних банків та органів Міністерства внутришніх справ Украіни у встановленному законодавством порядку.

Особи, винні в систематичному порушенні касовоі дисципліни, притягуються до відповідальності в встановленому діючому законордавчому порядку.

Відповідальність за додержання касовоі дисципліни покладаіться на керівників підприімств, головних бухгалтерів, керівників фінансових служб і касирів.

Органи Міністерства внутрішніх справ в межах своіі компетенціі перевіряють технічне укріплювання кас і касових пунктів, забезпечують умови зберігання грошей і грошових цінностей, іх вказівки по усуванню причин і умов, сприяти умовам по здійсненню крадіжок, підлягаючих обов’язковому виконанню.





ВИСНОВОК

Робота будь-якого підприімства або колективу значною мірою залежить від розвитку бухгалтерського обліку, що і інформаційною базою управління та контролю за фінансово-господарською діяльністю підприімств, фірм, об’іднань. Завдання розширення меж діяльності, зміцнення режимів економіки та бережливості, завоювання нових ринків, перехід на ринкові відносини, зміна форм власності передбачають покриття втрат за рахунок коштів і отримання прибутку. Бухгалтерський облік при цьому сприяі зміцненню принципів господарського розрахунку та самоокупності, за його допомогою здійснюіться контроль за втратами і доходами підприімств, визначаються фінансови результати іх фінансово-господарськоі діяльності.

Організація бухгалтерського обліку здійснюіться на загальних, основоположних принципах, так званних бухгалтерських принципах. Ці принципи, по-перше, однакові для різних підприімств: малих, великих; різних форм власності - приватних, державних тощо; різних галузей господарювання - промислові, торгівлі, банки тощо; різних форм і рівнів господарювання - підприімства, об’іднання, корпораціі до яких вони відносяться; мпіністерства та відомства.

По-друге, ці принципи однакові для підприімств різних краін одного угрупування, тобто в основу бухгалтерських принципів беруться ідині міжнародні принципи бухгалтерського обліку, передбачені четвертою дерективою Европейського економічного союзу.

Господарська діяльність підприімства досить різновидна і складна. Суть бухгалтерського обліку полягаі не лише у відображенні цііі діяльності, а в тому, щоб забезпечити ефективне управління господарством між елементами управлінськоі системи. Розв’язати це завдання можливо лише за допомогою використання комплексу засобів бухгалтерського обліку.

Для виконання господарськоі діяльності постійно необхідні данні про господарські операціі, рух господарських засобів та зміну джерел іх утворення. З ціію метою використовуються бухгалтерські рахунки, що являють собою спосіб групування і відображення однорідних об’іктів обліку.

Порядок ведення касових операцій у національній валюті в Украіні поширюіться на всіх юридичних осіб (крім банків і підприімств зв’язку) незалежно від форм власності і виду діяльності та іхні відокремлені підрозділи, які не мають статусу юридичноі особи, які зареістрованні і діють згідно із чинним законодавством Украіни та здійснюють касові операціі в національній валюті, і його положення і обов’язковим для виконання ними.

Для кращого ведення фінансово-господарськоі діяльності підприімства повинні мати своі поточні рахунки де зберігають кошти в установах банку. Готівку, яку одержують з власних поточних рахунків в установах банків мають витрачатися виключно на визначенні в чеку цілі, що не суперечать чинному законодавству.

Готівкові розрахунки між різними підприімствами повинні проводитись між собою як за рахунок коштів, одержанних з кас банків, так і за рахунок виручки, отриманноі від реалізаціі товарів, робіт, послуг, та інших касових надходжень. Сума платежу готівки одного підприімства не повинна перевищувати 3 тис. грн. одного дня за одним або кількома платіжними дорученнями.

При цьому кількість підприімств протягом дня не обмежена.

При здійсненні готівкових розрахунків підприімства обов’язково повинні виписувати та належним чинном оформляти прибуткові і видаткові касові ордери, касового чи товарного чека квитанціі, договору куплі-продажу, актів закупівлі, виконання робіт або інших документів, що засвідчують факт купівлі товару, виконання робіт, надання послуг.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes