Оптимізація роботи "Львівміськбуд", Детальна інформація

Оптимізація роботи "Львівміськбуд"
Тип документу: Курсова
Сторінок: 65
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 165.1
Скачувань: 956
Доручення приймається до виконання протягом 10 (календарних) днів після виписки. День виписки не враховується.

Банк виконує доручення тільки в межах наявної суми на розрахунковому рахунку клієнта. У випадку, коли коштів на рахунку недостатньо, то проводиться часткова оплата, яка оформляється меморіальним ордером, один примірник якого з відбиткою печатки банку видається клієнту, як підтвердження часткової оплати.

Розрахунки платіжними дорученнями можуть застосовуватися:

за фактично відвантажену продукцію (виконані роботи);

в порядку попередньої оплати;

для завершення розрахунків по актах взаємної заборгованості підприємств.

При розрахунках за фактично відвантажену продукцію в дорученнях в стрічці "Призначення платежу" вказується назва вантажу, номер транспортного документа, що підтверджує відвантаження продукції.

Попередня оплата здійснюється у відповідності із договором. При рівномірних та постійних поставках товарів і наданні послуг розрахунки між постачальниками і покупцями можуть здійснюватися дорученнями, періодично перераховуючи кошти в терміни, передбачені в договорах.

Останній платіж по договору, як правило, має враховувати взаємну заборгованість.

В окремих випадках, коли отримувач коштів не має рахунку в банку, чи розрахунки, безпосередньо з отримувачем коштів, платіжними дорученнями неможливі, підприємства можуть здійснювати перерахунок коштів гарантованими платіжними дорученнями через установи зв'язку.

Ці виплати здійснюються без обмежень:

на ім'я окремих громадян – кошти, що належать їм особисто (пенсії, аліменти, зарплата і ін.);

підприємствам для виплати зарплати за організований набір робітників для заготовки сільськогосподарської продукції в населенних пунктах, де немає установ банків.

Гарантійне платіжне доручення приймається до оплати тільки у повній сумі.

Платіжна вимога-доручення – комбінування двох частин:

верхня – вимога постачальника безпосередньо до покупця;

нижня – доручення платника своєму банку перерахувати з його рахунку суму, проставлену в рядку "сума до оплати прописом".

Доставку вимоги від постачальника до покупця може здійснювати банк постачальника через банк покупця.

У випадку згоди оплатити вимогу-доручення платник заповнює нижню частину цього документа і здає його в банк в двох екземплярах.

У випадку відмови платника оплатити вимогу-доручення, він повідомляє безпосередньо отримувача коштів про мотиви відмови в термін та в порядку, обумовленому в договорі.

Чеки застосовуються для здійснення розрахунків в безготівковій формі між юридичними особами, фізичними і юридичними особами з метою скорочення розрахунків готівкою за отримані товари і надані послуги.

Розрахунковий чек – документ, що містить письмове розпорядження власника рахунку (чекодавця) банку (банку-емітенту), котрий веде його рахунок, виплатити чекотримачу вказану суму.

Чекові книжки брошуруються по 10, 20, 25 листків. Вони являються бланками суворої звітності. Строк дії чекової книжки – 1 рік. Також можуть видаватися чеки окремими бланками, для здійснення разових операцій. Їх облік ведеться окремо від чекової книжки.

Банк-емітент без видачі чекової книжки може видати на ім'я чекодавця один чи декілька чеків на суму, котра не перевищує залишку коштів на рахунку чекодавця. Строк дії разового чека – 3 місяці. При узгодженні з банком строк дії невикористаної чекової книжки може бути продовжено.

Чек заповнюється від руки (кульковою ручкою) чи з використанням технічних засобів. Не допускається виправлення, чи використання факсиміле замість підпису.

Чек з чекової книжки представляється до оплати в банк чекотримача протягом 10 календарних днів. Коли, закінчення строку для пред'явлення чеку випадає на вихідний день, то останнім днем строку рахується наступний за неробочим робочий день.

Чек, приймається чекодавцем до оплати безпосередньо від чекотримача на ім'я якого виписаний документ, що підтверджує отримання ним товарів, виконаних робіт, наданих послуг.

Забороняється передача чекової книжки іншій особі, також підпис на не заповненому чеку і проставлення на них відбитку печатки юридичними особами.

Чеки з чекової книжки виписуються в момент здійснення платежу і видаються чекодавцем за надані товари та послуги. При цьому, чекодавець переносить залишок із чека на корінець виписаного чеку і виводить новий залишок ліміту.

Чек підписується особою, котра має право підписувати розрахункові документи і повинна мати відбиток печатки чекодавця.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes