Про затвердження Програми протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на 2002 рік (15.05.2002), Детальна інформація

Про затвердження Програми протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на 2002 рік (15.05.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.1
Скачувань: 837
II. Організаційно-управлінське, інформаційне

та науково-методичне забезпечення

6. Розробити і подати на розгляд Кабінету Міністрів України проект Положення про міжвідомчу робочу групу з дослідження методів і тенденцій у відмиванні грошей та інших доходів, одержаних злочинним шляхом.

Державна податкова адміністрація, МВС,

Мін'юст, Мінфін, Мінекономіки, МЗС, СБУ,

Державна комісія з цінних паперів та

фондового ринку, Національний банк.

Перше півріччя.

7. На підставі результатів аналізу оперативної практики провести ретельне дослідження умов поширення в Україні наркобізнесу у частині, що стосується легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, розробити методичні рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів у сфері протидії цій злочинності.

МВС, СБУ, Держмитслужба за участю

Академії правових наук.

Протягом року.

8. Вивчити досвід зарубіжних країн, що входять до Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) з методологічного забезпечення організації боротьби з легалізацією злочинних доходів.

Мінфін, Національний банк, заінтересовані

центральні органи виконавчої влади.

Протягом року.

III. Запобігання правопорушенням та їх виявлення

9. Здійснити заходи щодо припинення зловживань під час приватизації великих промислових підприємств, насамперед паливно-енергетичного комплексу, з метою заволодіння контрольними пакетами акцій зазначених підприємств з використанням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Фонд державного майна, Державна податкова

адміністрація, Мінфін, МВС, СБУ,

Національний банк.

Перше півріччя.

10. Підвищити ефективність оперативно-розшукової роботи з метою виявлення організованих угруповань, що мають корумповані зв'язки з владними структурами і ведуть заздалегідь сплановану злочинну діяльність у фінансовій, банківській, зовнішньоекономічній сфері (зокрема під час приватизації та конверсії підприємств), здійснюють операції із зброєю і наркотичними речовинами.

СБУ, МВС, Державна податкова

адміністрація, Держкомкордон.

Протягом року.

11. Удосконалити практику взаємодії митних і правоохоронних органів з метою виявлення та перекриття каналів незаконного транспортування наркотичних речовин через митний кордон України, а також легалізації доходів, одержаних від їх реалізації.

Держмитслужба, Держкомкордон, МВС, СБУ.

Протягом року.

B*

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes