Про Сорок рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) (28.08.2001), Детальна інформація

Про Сорок рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) (28.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 22
Скачувань: 686
1124 Про Сорок рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) (28.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

І НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 28 серпня 2001 р. N 1124

Київ

Про Сорок рекомендацій Групи

з розробки фінансових заходів боротьби

з відмиванням грошей (FATF)

На виконання Конвенції Організації Об'єднаних Націй про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин ( 995_096 ), Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом ( 995_029 ), Кабінет Міністрів України і Національний банк України п о с т а н о в л я ю т ь:

Органам виконавчої влади, банківським та іншим фінансовим установам керуватися у своїй діяльності Сорока рекомендаціями Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) згідно з додатком.

Прем'єр-міністр України Голова Національного банку

України

А.КІНАХ В.СТЕЛЬМАХ

Інд. 29

Додаток

до постанови Кабінету Міністрів України

та Національного банку України

від 28 серпня 2001 р. N 1124

СОРОК РЕКОМЕНДАЦІЙ

Групи з розробки фінансових заходів боротьби

з відмиванням грошей (FATF)

A. ЗАГАЛЬНА БАЗА РЕКОМЕНДАЦІЙ

1. Усі країни повинні негайно здійснити кроки для ратифікації і повної імплементації Конвенції Об'єднаних Націй 1998 року проти незаконного обігу наркотиків та психотропних речовин (Віденської конвенції) ( 995_096 ).

2. Закони про збереження таємниці фінансовими установами повинні формулюватися таким чином, щоб не перешкоджати запровадженню цих рекомендацій.

3. Програма дієвого запровадження заходів проти відмивання грошей повинна передбачати зростання багатосторонньої діяльності і правової взаємодопомоги у ході розслідувань і карного переслідування у справах з відмивання грошей, а також у процесах екстрадиції у зв'язку з відмиванням грошей, коли це можливо.

B. РОЛЬ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРАВОВИХ СИСТЕМ У БОРОТЬБІ З

ВІДМИВАННЯМ ГРОШЕЙ

Зміст кримінальних дій з відмивання грошей

4. Кожна з країн має здійснити такі заходи, які є необхідними, включаючи законодавчі, для того, щоб мати змогу встановити карне переслідування за відмивання грошей, як цього вимагає Віденська конвенція. Дії з відмивання грошей повинні визначатися кожною з країн злочином такого ж ступеня, як інші злочинні дії з категорії серйозних. Кожна з країн повинна визначити ті серйозні злочини, доходи від яких у разі їх відмивання визнаються злочинними.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes