Про Сорок рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) (28.08.2001), Детальна інформація

Про Сорок рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) (28.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 22
Скачувань: 680
E

E

I

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x467CY\x1C00 для того, щоб взаємодопомога країн якомога більше розширювалася за рахунок практичних засобів.

35. Необхідно подбати про заохочення країн до ратифікації та імплементації відповідних міжнародних конвенцій з питань відмивання грошей, таких як Конвенція Ради Європи стосовно відмивання, розшуку, вилучення і конфіскації доходів, отриманих у результаті злочинної діяльності 1990 року ( 995_029 ).

Концентрація уваги на взаємодопомозі у справах, пов'язаних з відмиванням грошей

36. Необхідно заохочувати проведення спільних розслідувань відповідними компетентними органами різних країн. Одним з ефективних прийомів розслідувань, що надає достовірні дані у таких справах, є контрольована доставка цінностей, про які відомо, що вони є продуктом злочинної діяльності або існує підозра щодо цього. В усіх можливих випадках країнам рекомендується підтримувати проведення таких заходів.

37. Належить встановити процедури взаємодопомоги у кримінальних справах стосовно використання примусових заходів, включаючи отримання документації з фінансових установ та від осіб, обшук осіб або приміщень, вилучення і отримання доказів для їх використання о процесах розслідування або карного переслідування у справах з відмивання грошей, так само як при проведенні аналогічних дій у країнах іншої юрисдикції.

38. Необхідно визначити орган для здійснення оперативних заходів у відповідь на запити інших держав щодо виявлення, заморожування, вилучення і конфіскації доходів або іншого майна вартістю, яка відповідає розміру таких доходів, що є результатом дій з відмивання грошей або злочинів, які стоять за операціями з відмивання грошей. Так само повинні існувати домовленості про координацію процедур вилучення і конфіскації, де може передбачатись і розподіл конфіскованих цінностей.

39. Для запобігання конфліктам між юрисдикціями необхідно розглянути різні механізми правозастосування з метою визначення такої території для судового переслідування відповідачів, яке найбільше відповідало б інтересам правосуддя у тих випадках, коли судове переслідування необхідно здійснювати у кількох країнах. Так само повинні існувати домовленості щодо координації процедур вилучення і конфіскації, до яких може належати і розподіл між сторонами конфіскованих цінностей.

40. Там, де це можливо, країни повинні передбачити існування процедури екстрадиції осіб, проти яких висунуті звинувачення у протиправних діях з відмивання грошей або у вчинках, пов'язаних з цим злочином. Кожна країна відповідно до норм своєї юридичної системи повинна визнавати відмивання грошей злочином, який передбачає екстрадицію. Залежно від своїх юридичних баз країни можуть знайти варіанти спрощення процедури екстрадиції, надаючи змогу для безпосереднього проходження запитів про екстрадицію між відповідними міністерствами, для екстрадиції осіб на основі тільки наказів або судових рішень про затримання особи, для екстрадиції громадян своєї країни і/або для запровадження спрощеної процедури екстрадиції для осіб, які не вимагають здійснення повної офіційної процедури екстрадиції.

Додаток до Рекомендації 9: Перелік видів фінансової

діяльності, яка ведеться організаціями, що не є

фінансовими установами

1. Прийняття вкладів та інших коштів, які підлягають поверненню від загалу.

2. Позики1. _________________

1 Сюди, між іншим, відноситься:

споживацький кредит;

кредит під заставу;

факторинг з правом або без права обігу;

фінансування комерційних операцій (включаючи форфейтинг).

3. Оренда фінансів.

4. Послуги з передавання грошей.

5. Випуск платіжних засобів і управління ними (наприклад, кредитні і дебетні картки, чеки, дорожні чеки, трати, виставлені одним банком на інший...).

6. Фінансові гарантії або зобов'язання.

7. Торгові операції від імені клієнта (споти, форвардні, обміни, ф'ючерси, опції ...) з:

(а) грошовими ринковими інструментами (чеки, векселі тощо);

(б) валютою;

(в) обмінними інструментами, цінними паперами по банківських відсотках та індексах;

(г) перевідними цінними паперами;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes