Іван Франко і світова культура, Детальна інформація

Іван Франко і світова культура
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Культура
Автор: Олексій
Розмір: 29.9
Скачувань: 1602
З великим натхненням поет працював з юних років і до останніх днів життя над перекладами свого улюбленого поета, що стояв, «як граничний камінь на переході від середніх до новіших віків» 7— Дайте Алігієрі; перекладав твори англійських поетів — Шекспіра, Бернса, Шеллі, Байрона та інших.

в) Його ім’я в серцях народів

Минуло небагато часу, і ім'я сина українського народу стало відоме на всіх континентах нашої планети. За рішенням Всесвітньої Ради-Миру в 1956 році 100-річчя з дня народження Івана Франка відзначали всі прогресивні люди світу.

До ювілейної дати в Києві видано найповніше 20-том-не видання творів письменника, проведено урочисту ювілейну сесію Академії наук України, в якій взяли участь академіки і діячі культури УРСР, вчені Російської Федерації, Білорусії, Грузії, Молдавії, Вірменії, Латвії, Туркменії, Казахстану та інших братніх республік. На сесію прибули вчені, письменники та представники громадськості, робітники і селяни з Болгарії, Чехословаччини, Угорщини, Польщі, Румунії, Німецької Демократичної Республіки, делегація Товариства об’єднаних українців Канади.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes