Основи менеджменту, Детальна інформація

Основи менеджменту
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Менеджмент
Автор: Water
Розмір: 51.6
Скачувань: 3370
Были сформировали планы обучения и развития персонала, определено, какие тренинги необходимо провести для отработки необходимых навыков.

Получился насыщенный и разнообразный план. Для его выполнения в компании существует специальный бюджет. И такое планирование проводится каждый год: планируются и мероприятия (сюда входят и корпоративные мероприятия, и тренинги, и стажировки), и соответствующий бюджет.

Теперь ежегодные аттестации стали нормой. А внеочередная может проводиться только при создании нового направления, внедрении новых страховых продуктов, изменения структуры или других планируемых изменений.

В каких «кузницах» куются кадры для компании? Компания тесно сотрудничает с некоторыми профильными вузами. Так, в КНЭУ многие сотрудники получили второе высшее образование. Сейчас все топ менеджеры компании имеют высшее экономическое.

Кроме того, компания имеет устойчивую, стабильно высокую репутацию на рынке, и к ней часто сами обращаются специалисты со своими резюме.

Еще один канал пополнения кадрами – студенты ВУЗов, того же КНЭУ, которых регулярно приглашают на практику. Если студент себя, как говорят, покажет – с ним заключается трудовое соглашение. Получив материальный стимул молодой человек понимает, что компания проявила к нему интерес и стремится показать себя с лучшей стороны. А после окончания вуза он приходит уже на постоянную работу. Таким образом компания принимает на работу молодых специалистов.

В компании создан постоянно действующий механизм повышения квалификации. Этому способствуют, например, стажировки у одного учредителей компании – российской компании «Ингосстрах».

Большой объем занимает работа по тренинговым программам – постоянно в течение всего года несколько групп обязательно обучаются в тренинговых компаниях.

Дважды в год компания обязательно собирает всех своих региональных представителей на семинары, на которых не только вводит их в курс всех новых разработок компании, но и просто обеспечивает общение сотрудников, что тоже очень важно для формирования и поддержки единого командного духа.

Очень большое значение имеет и мотивация сотрудников. Она включает, кроме оплаты труда, и отдельный дополнительный пакет – например, медицинское страхование сотрудников и членов их семей, страхование имущества и автострахование, оплату летнего оздоровительного отдыха детей. Два раза в год проводятся «Дни компании»: все вместе летом выезжают на природу и организовывается встреча Нового года.

Частина ІІ

1. Основні функції управління. Загальні характеристики основних функцій.

Менеджмент – це управління організацією і людьми, які працюють в цій організації, для ефективного досягнення поставлених цілей. У більш вузькому розумінні – це процес планування, організації, мотивації та контролю за діяльністю організації з тим, щоб досягти координації людських і матеріальних ресурсів, необхідних для ефективного виконання поставлених завдань.

Менеджмент – це вміння досягати поставлених цілей, використовуючи працю, інтелект, мотиви поведінки інших людей. Менеджмент – функція, вид діяльності з керівництва людьми у найрізноманітніших організаціях.

Управлінська діяльність являє собою поєднання різноманітних функцій (видів діяльності). Спеціалізовані види різноманітних робіт називаються функціями управління. Кожна функція спрямована на вирішення специфічних, різноманітних та складних проблем взаємодії між окремими підрозділами фірми, що вимагають здійснення великого комплексу конкретних заходів.

Головними ознаками для класифікації функцій управління є:

вид управлінської діяльності, який дозволяє відрізнити одну роботу від іншої в процесі поділу управлінської праці;

спрямованість видів діяльності на об’єкт управління або на фактори зовнішнього середовища.

За цими ознаками можна виділити загальні та конкретні функції менеджменту.

Загальні функції визначають лише вид управлінської діяльності незалежно від місця її прояву: від виду організації, характеру діяльності, масштабів і т.п. Загальні функції властиві управлінню будь-якою організацією. Розглянемо основні загальні функції управління:

планування

організація

мотивація

контроль.

Процес управління (цикл менеджменту) організацією починається з планування. Ця функція відповідає на такі запитання:

Де ми знаходимося в даний момент? Керівники повинні оцінити сильні та слабкі сторони організації в таких важливих областях господарської діяльності, як фінанси, маркетинг, виробництво, наукові дослідження та розробки, трудові ресурси. Це необхідно для того, щоб визначити, чого реально може досягти дана організація.

Куди ми хочемо рухатися? Оцінюючи можливості та перешкоди оточуючої організацію середи (конкуренція, клієнти, закони, політичні фактори, економічні умови, соціальні та культурні зміни), керівництво визначає, якими повинні бути цілі організації і що може стати на заваді виконанню цих цілей.

Як ми збираємося це зробити? Керівники повинні вирішити, як в загальних рисах, так і конкретно, що повинен роботи кожен член організації для реалізації цілей.

Планування – один із способів, за допомогою якого менеджери формують єдине спрямування зусиль трудового колективу на досягнення загальних цілей підприємницької діяльності.

4

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes