Основи менеджменту, Детальна інформація

Основи менеджменту
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Менеджмент
Автор: Water
Розмір: 51.6
Скачувань: 3370
p

\x0160

4

4

6

p

r

 

\x845D\x011C \x0A00&\x460B

\xC60D\x0107\x0604\x8A01\x0605\x840F\x011C\x8411\x0353\x6412\x0168\x845E\x011C\x8460\x0353\x1900Кінцева ціль планування розвитку підприємства полягає в тому, щоб змоделювати (а потім поновлювати згідно із зміною умов, можливостей, потреб) бажаний майбутній стан підприємства, а також шляхи та засоби його реалізації.

Наступна функція менеджменту – організація. Основне завдання організації як функції управління полягає в тому, щоб забезпечити всім необхідним процес здійснення плану та розподіл всього обсягу робіт між окремими виконавцями.

Мотивація – основна функція менеджменту. Основне її завдання – спонукати працівників до якісної і ефективної роботи. Керівнику важливо завжди пам’ятати, що навіть прекрасно складені плани і найдосконаліша структура організації мало чого варті, якщо хтось не виконує фактичну роботу в організації.

Для ефективного виконання функції мотивації менеджеру в сучасних умовах необхідно враховувати та використовувати в управлінській діяльності об’єктивно існуючий взаємозв’язок таких понять, як мотив та стимул.

Якщо мотив – це внутрішнє бажання людини задовольняти свої потреби, то стимул – це можливість отримання засобів задоволення своїх потреб за виконання певних дій. Наприклад, обіцянка нагодувати буде стимулом для голодної людини, яка готова за це виконати деяку роботу.

Наступна функція управління – контроль. Основним завдання є порівняти отримані результати з показниками, які були заплановані на початковому етапі циклу управління. Тобто, наскільки досягаються цілі організації. До основних принципів контролю належать:

своєчасність

неперервність

гласність

всебічність

ефективність

Жодна з основних функцій менеджменту не може бути здійснена без прийняття управлінських рішень і комунікацій.

Прийняття управлінських рішень – серія правильних виборів з декількох альтернативних можливостей, які робить керівник для даної організації в даний час і в даному місці.

Рішення має бути оптимальним, тобто відповідати трьом вимогам:

час

місце

сама організація.

Комунікація – процес обміну інформацією, її змістовним значенням між двома чи більше особами.

Комунікації бувають:

вертикальні (комунікація від верхнього керівника до самого робітника. При цьому інформація спотворюється при передачі з одного рівня на інший)

горизонтальні (в колективі. Є ефективними, бо при цьому майже 90 % інформації не спотворюється).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes