Загальні принципи роботи ПБП, Детальна інформація

Загальні принципи роботи ПБП
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 30.1
Скачувань: 1112
щоб відняти від значення, яке зберігається в буфері обміну, значення біжучої графи, натисніть комбінацію клавіш Shift- або піктограму М-.

Всі описані вище операції зі значенням біжучої графи можна виконати і з допомогою відповідних пунктів групи меню “Действия”.

Швидкий пошук. При перегляді списків Ви можете здійснити швидкий пошук рядка (запису) списка. Якщо список може бути впорядкованим різними способами, то пошук виконується по перших символах тієї графи, по якій впорядковано список. Якщо ж можливість вибору порядку записів в списку відсутня, то пошук виконується по перших символах першої графи списка.

Для швидкого пошуку запису спочатку впорядкуйте, якщо це можливо, список по тій графі, по значенню якої Ви хочете здійснити пошук. Потім введіть початкові символи (букви, цифри) того значення, яке Ви хочете знайти в списку. У випадку, коли введений символ знайдено, він відображається в рамці в нижній частині списка, а вказівник встановлюється на перший елемент, який відповідає введеним символам. Для зняття останнього символа з рядка пошуку використовуйте клавішу Backspace (стрілка вліво над клавішею Enter).

При пошуку по даті вказуйте спочатку рік (дві цифри), потім (без крапки) місяць і день, наприклад, “960324” (24 березня 1996 року).

Пошук рядка символів.

При перегляді списка Ви можете виконати пошук в ньому рядка символів. Для початку пошуку слід натиснути піктограму в лінійці піктограм або комбінацію клавіш Ctrl+F3 (можна також вибрати пункт “Поиск” в групі меню “Действия”). При цьому з”являється запит, в якому пропонується ввести рядок пошуку - послідовність символів, по якій буде виконуватися пошук, а також вказати напрям пошуку: вперед (тобто, вправо і вниз), назад (тобто, вліво і вверх) і спочатку (почати з першого рядка і з лівої колонки).

Крім того, Ви можете встановити ознаку пошуку “По одній колонці”. В цьому випадку пошук буде проводитися тільки в тій колонці списка, в якій в даний момент знаходиться курсор.

Для початку пошуку слід вибрати кнопку запиту Поиск. Якщо введена Вами послідовність символів буде знайдена, курсор встановиться в даному рядку і в даній колонці. Якщо весь список переглянутий і введена послідовність не знайдена, видається повідомлення “Строка не найдена!”.

Зауваження. Пошук виконується без врахування різниці між великими та малими буквами, так що Ви можете вказати рядок символів будь-якими буквами.

Повтор пошуку.

Ви можете виконати повторний пошук по тому самому рядку символів, по якому виконувався попередній пошук. Це робиться слідуючим чином:

для пошуку в тому ж напрямі, що і раніше - натисніть клавішу F3 або виберіть пункт “Повторить поиск” групи меню “Действия”;

для пошуку вперед - натисніть піктограму в верхній частині вікна звіту або комбінацію Shift+F3 (можна також вибрати пункт “Повторить поиск вперед” з групи меню “Действия”);

для пошуку назад — натисніть комбінацію клавіш Alt+F3 або піктограму в верхній частині вікна звіту (можна також вибрати пункт “Повторить поиск назад” з групи меню “Действия”).

Зміна ширини колонок.

З допомогою миші Ви можете змінювати ширину колонок списка. Для цього слід встановити миш в рядок заголовків колонок списка на границю між двома колонками, натиснути ліву кнопку миші і перемістити границю колонок в бажане місце.

Слід мати на увазі, що при зміні розмірів вікна зі списком програма пропорційно змінює ширину колонок списка.

10. Коректування полів списків.

Режим перегляду і редагування.

При роботі зі списками програма може знаходитися в одному з двох режимів — перегляду і редагування. Реакція програми на дії користувача в цих режимах різна: наприклад, при натисненні клавіші вправо в режимі перегляду програма переміщає виділене на графу вправо, а в режимі редагування — переміщає курсор (зображений вертикальною рискою) в редагованій графі на один символ вправо. Тому Ви повинні вміти розрізнити, в якому режимі знаходиться програма. Це можна зробити слідуючим чином:

в режимі редагування в графі або міститься мигаюча вертикальна риска - курсор вводу, або в графі виділена деяка її частина;

в режимі перегляду біжуча графа списка виділена повністю.

Вхід в режим редагування.

Для входу в режим редагування графи зі списком слід виділити цю графу і натиснути комбінацію клавіш Shift+Enter. Якщо список виведено не для вибору, а для коректування, то в режим редагування графи списка можна увійти також, натиснувши клавішу Enter або двічі клікнувши графу мишкою.

Вихід з редагування.

Після вводу значення графи списка слід натиснути клавішу Enter або кнопку Зап. в нижній частині вікна зі списком, і програма вийде з режиму редагування, записавши (врахувавши) зроблені Вами зміни. Якщо Ви передумали вносити зміни, Ви можете перервати процес редагування натисненням клавіші Esc - при цьому всі зроблені Вами при редагуванні зміни будуть анульовані.

Зауваження. Після вводу значення графи списка Ви можете перейти до редагування значення графи того ж запису списка, не виходячи з режиму редагування. Для цього слід перейти до другої графи запису натисненням Tab або Shift+Tab, або просто клікнувши мишкою в іншу графу запису. Однак, якщо Ви клікнете мишкою інший запис списка, програма видасть запит про те, чи потрібно зберегти зроблені при редагуванні зміни.

Ввід символів.

При вводі символів в режимі редагування символи, які вводяться будуть з’являтися в тому місці, де знаходиться курсор. Якщо частина тексту графи виділена, то символи, що вводяться замінять виділений текст.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes