Загальні принципи роботи ПБП, Детальна інформація

Загальні принципи роботи ПБП
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 30.1
Скачувань: 1112
Переміщення курсора.

Для переміщення курсора в інше місце графи слід клікнути в це місце мишкою або скористатися клавішами, Home і End.

Знищення символів.

Для знищення символів в редагованій графі Ви можете використовувати клавіші Del - знищення символу справа від курсора, і Backspace - знищення символу зліва від курсора. Якщо частина тексту графи виділена, то клавіші Del і Backspace знищать виділений текст.

Виділення фрагменту графи.

Виділити частину тексту графи можна переміщенням миші при натиснутій лівій кнопці миші, або клавішами переміщення курсора при натисненій клавіші Shift. Виділений фрагмент Ви можете:

знищити, натиснувши клавішу Del;

запам”ятати в буфер обміну Windows, натиснувши комбінацію клавіш Ctrl+Ins або піктограму М (в подальшому Ви можете вставити цей фрагмент тексту, наприклад, при редагуванні поля в журналі операцій, при текстовому редакторі і т.д.).

Всі описані вище операції можна виконати також з допомогою відповідних пунктів групи меню “Действия”.

Зняття виділення.

Щоб зняти виділення, яке Ви зробили (наприклад, якщо Ви хочете виправити значення поля, що вже є) клікніть мишкою в будь-якому місці поля, або натисніть клавіші вліво чи вправо.

Вставка вмісту буфера обміну.

Ви можете вставити в редаговану графу натисненням Shift+ Ins вміст буфера обміну Windows (звичайно, якщо там міститься фрагмент тексту). Вставка проводиться в тому місці, де знаходиться курсор. Якщо частина тексту графи виділена, то вставка замінить виділений текст.

Вибір зі списка.

Якщо значення графи може вводитися шляхом вибору зі списка можливих значень (наприклад, при вводі номерів рахунків дебета і кредита проводки), то при редагуванні поля в його правій частині виводиться кнопка вибору. В цьому випадку для виклику списка значень слід натиснути клавішу F4 або кнопку вибору в правій частині редагованого поля. Для вибору рядка зі списка значень слід виділити в ньому потрібний рядок, як звичайно, і натиснути комбінацію клавіш Ctrl+Enter або кнопку Выб. в нижній частині вікна зі списком.

Якщо значення графи може виводитися тільки шляхом вибору зі списка значень (наприклад, при вводі назви субконто), то при вводі нового запису програма відразу виводить на екран список можливих значень поля.

11. Друк і перегляд перед друком.

Програма дозволяє роздруковувати всі формовані нею документи, а також багато допоміжних даних — списки рахунків, об”єктів аналітичного обліку, описи проводок і т.д. Друк може здійснюватися на будь-якому принтері, який підтримує Windows.

Виконання друку.

Для друку оброблюваних Вами в даний момент даних слід натиснути піктограму в рядку піктограм або клавішу F8 (можна також вибрати пункт “Печать” з групи меню “Действия”). Якщо друк в даний момент неможливий, то малюнок на піктограмі виводиться блідим.

Подальші дії залежать від того, що Ви хочете роздрукувати:

при друку документів довільного формату програма виводить запит, який дозволяє вибрати кількість копій і вказати чи слід друкувати на сторінці дві копії документа;

при друку стандартних звітів Ви можете вибрати тільки кількість копій. Все інше задається в пункті “Параметры печати отчетов” групи меню “Сервис”;

для списка рахунків або списка об’єктів аналітичного обліку (субконто) програма виводить запит настройки друку списка (тут необхідно вказати, наприклад, чи виводити субрахунки і в якому порядку виводити субконто), після чого на екран в окремому вікні виводиться формований документ. Ви можете надрукувати його, натиснувши F8 або піктограму . Друк здійснюється так само, як і для стандартних звітів.

Настройка принтера.

Для настройки принтера Ви можете використати пункт “Принтер” групи “Сервис” меню програми. При виборі даного пункту на екран виводиться стандартний запит настройки принтера Windows. Ви можете в ньому вказати драйвер принтера, який використовується для друку, формат використовуваного паперу і задати інші параметри драйвера принтера.

Для друку стандартних звітів (а також списка рахунків і списка субконто) програма використовує додаткові установки: розміри полів на листі паперу, режим стиснення документа (використовується при необхідності помістити документ на одному листі), формат колонтитулів і т.д. Ці настройки задаються в пункті “Параметры печати отчетов” групи меню “Сервис”.

Перегляд документа перед друком.

Для документів довільної форми і стандартних звітів (а також списка рахунків і списка субконто) програма дозволяє переглядати розміщення документа на сторінці при друкові. Для цього слід вибрати в групі меню “Действия” пункт “Просмотр”.

Програма виведе зображення документа в тому вигляді, в якому він буде надрукований. Для управління переглядом Ви можете використовувати слідуючі кнопки у вікні перегляду:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes