Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.2
Скачувань: 881
NEGATIVE RVSM STATE AIRCRAFT - НЕ ДОПУЩЕН АР-ВИ-ЭС-ЭМ, ГОСУДАРСТВЕННОЕ ВЭ - ЭС

11.2.2. Для усного доповнення розрахункового повідомлення для повітряного судна, не затвердженого до польотів з RVSM:

NEGATIVE RVSM

NEGATIVE RVSM STATE AIRCRAFT - НЕ ДОПУЩЕН АР-ВИ-ЭС-ЭМ ГОСУДАРСТВЕННОЕ ВЭ - ЭС

11.2.3. Для повідомлення про причину надзвичайних обставин окремого повітряного судна:

UNABLE RVSM DUE TURBULENCE - НЕВОЗМОЖНО АР-ВИ-ЭС-ЭМ ИЗ-ЗА БОЛТАНКИ

UNABLE RVSM DUE EQUIPMENT - НЕВОЗМОЖНО АР-ВИ-ЭС-ЭМ ИЗ-ЗА ОБОРУДОВАНИЯ

11.3. Координація між центрами обслуговування повітряного руху

11.3.1. Якщо орган ОПР, що приймає, не має повної інформації стосовно плану польотів, то суміжний орган ОПР, що передає, має сповістити статус щодо затвердження повітряного судна до RVSM.

11.3.2. Система обміну даними в режимі реального часу (OLDI) має забезпечувати координацію запитів на спеціальне обслуговування (STS) відповідно до даних, внесених до поля 18 плану польотів IKAO.

11.3.3. У випадках відсутності можливості забезпечення координації запитів OLDI або відсутності обміну за OLDI, орган ОПР, що передає розрахункові дані плану польоту, інформує орган ОПР, що приймає керування, про зміст поля 18 плану польоту усно.

11.3.4. У процесі усної координації орган ОПР включає дані поля 18 плану польотів IKAO, що стосуються виконання польотів з RVSM, у кінець усного повідомлення. Терміни "NEGATIVE RVSM" або "NEGATIVE RVSM STATE AIRCRAFT" у разі потреби мають бути включеними у кінець усного повідомлення.

11.3.5. У випадку виникнення аварійної ситуації з окремим повітряним судном, відповідні координаційні повідомлення доповнюються усним описом аварійної ситуації. Відповідні координаційні повідомлення мають включати одну з приведених нижче фраз:

UNABLE RVSM DUE EQUIPMENT

UNABLE RVSM DUE TURBULENCE

12. Вертикальне ешелонування в заборонених зонах, зонах обмеження польотів або небезпечних зонах

12.1. Усі повітряні судна, що виконують польоти в заборонених зонах, зонах обмеження польотів або небезпечних зонах, вважаються такими, що не затверджені до польотів з RVSM.

12.2. Необхідний мінімум вертикального ешелонування між вертикальними межами повітряного простору з обмеженнями й резервуванням та іншими повітряними суднами, що не беруть участь у такій діяльності та виконують польоти у повітряному просторі з RVSM, має бути:

600 метрів (2000 футів) вище верхньої межі зони вищевказаної діяльності для верхніх меж, розташованих на ешелонах польоту 290 та вище, та

600 метрів (2000 футів) нижче нижньої межі вищевказаної діяльності, для нижніх меж, розташованих на ешелонах польоту 300 і вище.

12.3. У повітряному просторі, де відповідальні органи ОПР повністю мають інформацію про статус затвердження до польотів з RVSM усіх повітряних суден, можливе застосування мінімуму вертикального ешелонування у 300 метрів (1000 футів) між повітряними суднами, затвердженими до польотів з RVSM.

13. Угоди між районними диспетчерськими центрами

13.1. Для оптимізації процесу передачі керування за рахунок визначення нових оптимальних ешелонів польоту при передачі керування повітряним судном між суміжними РДЦ верхнього повітряного простору необхідно переглянути існуючі угоди між ними.

13.2. У текстах угод між суміжними РДЦ потрібно передбачити опис "FLAS для непередбачуваних обставин", які можуть застосовуватися на час дії метеорологічних умов, які вимагають повернення до мінімуму вертикального ешелонування у 600 м (2000 футів).

13.3. Для спрощення процедур планування із застосуванням VSM у 600 м (2000 футів) для повітряних суден, не затверджених до RVSM, і які направляються до повітряного простору з RVSM, деякі РДЦ верхнього повітряного простору можуть розглянути можливість збільшення часового інтервалу завчасної передачі розрахункового повідомлення.

13.4. До тексту угод між суміжними РДЦ необхідно включити опис точних процедур координації з РДЦ, які не отримують плани польотів від IFPS, для забезпечення точної передачі інформації про наявність дозволу на польоти з RVSM по кожному окремо взятому польоту.

14. Схема розподілу ешелонів польоту

Схема розподілу ешелонів польотів (FLAS) призначена для оптимізації існуючого повітряного простору за рахунок визначення нових ешелонів польоту для окремо взятих ділянок маршрутів ОПР, а також для розвантаження та спрощення основних пунктів перетину маршрутів за рахунок надання додаткових ешелонів польоту, які входять до нових узгоджених FLAS. FLAS розглядається для повітряного простору, в якому виконуються задачі переходу і для повітряного простору, який розміщений поблизу.

15. Секторизація

15.1. Організація секторів у верхньому повітряному просторі з RVSM проводиться на підставі аналізу оптимальних ешелонів польоту, які позначають вертикальні межі секторів, та оцінюються вимоги для зміни вертикальних меж при адаптації до FLAS або для прогнозування змін вертикальних профілів основних потоків руху.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes