Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.2
Скачувань: 880
a

a

v

x

z

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x01AF \x1C00 прийнятих екіпажем рішеннях, загальній повітряній обстановці та на реальній динаміці розвитку подій надзвичайної ситуації.

9.1.4. У період тимчасового припинення скороченого мінімуму вертикального ешелонування, мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) має застосовуватися між усіма повітряними суднами, що виконують польоти у визначеному об'ємі повітряного простору з RVSM з тимчасовим припиненням RVSM, незалежно від статусу затвердження повітряних суден до польотів з RVSM.

9.1.5. На період тимчасового припинення RVSM, дозволяється використовувати усі ешелони польоту RVSM (290, 300, 310, 320, 330, 340, 350, 360, 370, 380, 390, 400 та 410) відповідно до:

таблиці крейсерських ешелонів IKAO, додаток 2, доповнення 3 а); та/або

схеми розподілу ешелонів польоту (FLAS) або схеми розподілу ешелонів польоту на випадок надзвичайних ситуацій;

та/або угод між центрами.

9.2. Процедури при відмові обладнання повітряного судна

9.2.1. Мінімальний перелік бортового обладнання для виконання польотів у Європейському повітряному просторі з RVSM включає в себе:

дві незалежні системи барометричного вимірювання висоти;

один відповідач вторинної локації із системою передачі інформації про висоту, яка підключена до системи виміру висоти, що використовується для витримування висоти;

система попередження про відхилення від заданої висоти;

автоматичну систему контролю витримування заданої висоти.

9.2.2. Якщо диспетчер спостерігає, що відповідач вторинної локації у режимі С показує рівень польоту, який відрізняється від дозволеного рівня польоту на 90 м (300 футів) або більше, то диспетчер має повідомити про це екіпажу повітряного судна та запитати перевірку встановленого тиску та підтвердження рівня польоту повітряного судна. Якщо після підтвердження екіпажем рівня польоту повітряного судна показання відповідача у режимі С продовжує відрізнятися від дозволеного рівня на 90 м (300 футів) або більше, то диспетчер ОПР діє згідно з процедурами, передбаченими при відмові режиму С у ході виконання польоту.

9.2.3. Дозволена розбіжність у 90 м (300 футів) у показаннях режиму С відповідача вторинної локації залишається чинною у повітряному просторі з RVSM. Параметр 90 м (300 футів) належить виключно до експлуатаційних параметрів відповідача у режимі С. Цей параметр ніяким чином не пов'язаний з характеристиками можливості витримування висоти, яка вимагається MASPS RVSM.

9.2.4. При отриманні інформації від екіпажу повітряного судна, яке затверджено до польотів з RVSM та виконує політ у повітряному просторі з RVSM, про те, що повітряне судно більше не відповідає вимогам MASPS RVSM, диспетчер має вважати таке судно не затвердженим до польотів з RVSM.

9.2.5. Диспетчер має негайно розпочати дії для забезпечення мінімуму вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) або відповідного горизонтального ешелонування цього судна від інших повітряних суден, що виконують політ у повітряному просторі з RVSM.

9.2.6. Екіпаж повітряного судна, що втратило статус затвердження до польотів з RVSM, як правило, має отримати диспетчерський дозвіл виходу за межі повітряного простору з RVSM, якщо це можливо.

9.2.7. Екіпаж повітряного судна має інформувати орган ОПР так швидко, як це доцільно, про поновлення нормального функціонування бортового обладнання відповідно до RVSM MASPS.

9.2.8. Перший РДЦ, що отримав інформацію про зміну статусу затвердження повітряного судна до польотів з RVSM, має здійснити відповідну координацію з наступним РДЦ за маршрутом польоту повітряного судна.

9.2.9. Якщо відмова або відновлення нормального функціонування бортового обладнання спричиняє зміну статусу затвердження повітряного судна до польотів з RVSM, то диспетчер має відповідно внести корективи до символу відображення мітки та/або формуляра супроводження, що асоціюються з цим повітряним судном на екрані відображення повітряної обстановки системи ОПР.

9.2.10. Орган ОПР, який здійснює координацію при надзвичайних обставинах, обумовлених відмовами обладнання повітряного судна, має передавати інформацію про це наступному органу ОПР шляхом усного доповнення розрахункового сповіщення: "UNABLE RVSM DUE EQUIPMENT".

9.3. Процедури при виникненні сильної турбулентності

9.3.1. Процедури при виникненні сильної турбулентності, що не була прогнозована (одне повітряне судно)

9.3.1.1. Якщо повітряне судно, що виконує політ у повітряному просторі з RVSM, потрапило у сильну турбулентність, яка спричинена погодними умовами або впливом супутнього сліду, та, якщо екіпаж повітряного судна вважає, що це впливає на можливість витримування повітряним судном дозволеного ешелону польоту, то екіпаж має повідомити про це орган ОПР. Орган ОПР має забезпечити у такому випадку або відповідний мінімум горизонтального ешелонування, або мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів).

9.3.1.2. Орган ОПР має, за наявності практичної можливості, задовольнити запит екіпажу на зміну ешелону польоту та/або маршруту польоту та передавати інформацію про повітряну обстановку, якщо це необхідно.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes