Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.2
Скачувань: 881
9.3.1.3. Орган ОПР має зібрати інформацію від екіпажів інших повітряних суден з метою визначення району (повністю або частково у визначеному діапазоні ешелонів та/або у межах горизонтальних меж) тимчасового припинення RVSM.

9.3.1.4. РДЦ, що тимчасово припиняє RVSM, має інформувати суміжні РДЦ про будьякі дії щодо припинення та будь-які зміни пропускної спроможності своїх секторів.

9.3.1.5. Орган ОПР, що здійснює координацію щодо розрахункового сповіщення про повітряне судно при надзвичайних обставинах, пов'язаних з погодними умовами, повинен інформувати сумісний РДЦ шляхом усного доповнення розрахункового сповіщення: "UNABLE RVSM DUE TURBULENCE".

9.3.1.6. Якщо поява або зникнення сильної турбулентності спричиняє зміну статусу затвердження повітряного судна до польотів з RVSM, то диспетчер має відповідно внести корективи до символу відображення мітки та/або формуляра супроводження, що асоціюються з цим повітряним судном на екрані відображення повітряної обстановки системи ОПР.

9.3.1.7. Змінений диспетчерський дозвіл з метою виведення повітряного судна, що виконує політ у повітряному просторі з RVSM та потрапило у сильну турбулентність, за межі повітряного простору з RVSM не є обов'язковим. При встановленні відповідного горизонтального або збільшеного 600 метрів (2000 футів) вертикального ешелонування дозволяється продовження виконання польоту у повітряному просторі з RVSM, якщо дозволяє повітряна обстановка.

9.3.2. Процедури при виникненні сильної турбулентності, що не була прогнозована (декілька повітряних суден)

Якщо диспетчер отримує доповідь від екіпажу повітряного судна про наявність сильної турбулентності, яка не була прогнозована заздалегідь, що може впливати на можливість витримувати дозволений ешелон польоту декількох повітряних суден у повітряному просторі з RVSM, то він має забезпечити збільшений мінімум вертикального ешелонування 600 метрів (2000 футів) або відповідне горизонтальне ешелонування. На додаток до цього, диспетчер має розпочати такі дії, перелік яких не вичерпується приведеним нижче:

через те, що конкретна непередбачена ситуація потребує специфічних дій, диспетчер діє згідно з обставинами, керуючись здоровим глуздом з метою забезпечення необхідної безпеки повітряного руху, за який він/вона несе відповідальність;

диспетчер передає інформацію про повітряну обстановку (рух інших повітряних суден) у максимально можливому обсязі;

диспетчер у процесі координації з керівником польотів визначає необхідність припинення застосування RVSM у повному обсязі або для будь-якого визначеного діапазону ешелонів польоту та/або району;

при необхідності негайного повернення до мінімуму вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів), диспетчер здійснює координацію із суміжними районами ОПР;

керівник польотів, при потребі, може розпочати координацію запиту про зняття будь-яких обмежень або резервування повітряного простору, з метою забезпечення додаткового повітряного простору із застосуванням радіолокаційного наведення, необхідного для полегшення переходу до мінімуму вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів);

керівник польотів проводить координацію із своїм органом керування потоками (FMP), з метою визначення пропускної спроможності.

9.3.3. Процедури при прогнозованій сильній турбулентності

9.3.3.1. За прогнозом метеорологічних умов, що викликають сильну турбулентність, керівник польотів має прийняти рішення про необхідність припинення польотів RVSM на визначений період часу і на визначених ешелонах та/або районах.

9.3.3.2. У випадках, коли прийнято рішення про тимчасове припинення/обмеження застосування RVSM, орган ОПР, що припиняє застосування RVSM, має провести координацію із суміжними РЦ щодо застосування ешелонів польотів для повітряних суден, які приймаються та передаються на керування на цей час, за винятком випадків, коли схема розподілу ешелонів польоту на випадок непередбачених обставин передбачена угодою між центрами. Керівник польотів проводить координацію зі своїм органом керування потоками (FMP) з метою визначення пропускної спроможності.

9.3.3.3. Схема розподілу ешелонів польотів на випадок непередбачених обставин (із застосуванням вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) має бути визначена в угодах між центрами та доведена до експлуатантів шляхом публікації у документах аеронавігаційної інформації.

9.3.3.4. Публікація NOTAM з визначенням часу, району тимчасового припинення RVSM та розподілу ешелонів польотів здійснюється у випадку, коли до початку або кінця терміну тимчасового припинення застосування RVSM залишається 3 години або більше.

10. Процедури при відмові радіозв'язку в ході виконання польоту

10.1. Повітряне судно, що втратило зв'язок, не має можливості доповісти про втрату спроможності виконувати політ з RVSM, тому воно вважається НЕ ЗАТВЕРДЖЕНИМ до польотів з RVSM. Орган ОПР застосовує вертикальний мінімум ешелонування між повітряним судном, що втратило зв'язок, і будь-яким іншим повітряним судном у 600 метрів (2000 футів) або у 500 метрів для випадків, зазначених у п. 8.5.4.

10.2. Як тільки стає відомим, що двосторонній зв'язок втрачено, орган ОПР має забезпечувати ешелонування між повітряним судном, зв'язок з яким втрачено, та іншими повітряними суднами, базуючись-на припущенні, що повітряне судно буде виконувати політ відповідно до вимог авіаційних правил України.

11. Фразеологія

11.1. Загальні положення

11.1.1. Запит диспетчера щодо підтвердження статусу "Затвердження до польотів з RVSM":

(CALL SIGN) CONFIRM RVSM APPROVED

(ПОЗЫВНОЙ) ПОДТВЕРДИТЕ ДОПУСК АР-ВИ-ЭС-ЭМ

11.1.2. інформація пілота про відсутність статусу "Затверджений до польотів з RVSM":

NEGATIVE RVSM

НЕ ДОПУЩЕН АР-ВИ-ЭС-ЭМ

Цю інформацію необхідно надати:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes