Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.2
Скачувань: 881
8.5. Порядок переходу повітряних суден з повітряного простору без скороченого мінімуму вертикального ешелонування до повітряного простору зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування та навпаки

8.5.1. Затверджене до польотів з RVSM та не затверджене до польотів з RVSM державне повітряне судно, що входить до повітряного простору з RVSM з повітряного простору без RVSM, має бути переведено на ешелони польотів, з урахуванням вимог п. 8.3, згідно з:

таблицею крейсерських ешелонів IKAO RVSM; та/або

FLAS, при її застосуванні; та/або

угодою між центрами.

8.5.2. Будь-які зміни ешелонів польотів без застосування RVSM на ешелони польотів з RVSM мають бути ініційованими першим РДЦ, що забезпечує ОПР у повітряному просторі з RVSM. Відповідні ешелони польотів з RVSM мають бути досягнутими до проходження повітряним судном точки передачі керування наступному РДЦ, крім випадків, коли інший порядок був установлений угодами між центрами.

8.5.3. Для повітряних суден, що входять до повітряного простору без RVSM з повітряного простору з RVSM, останній РДЦ, який забезпечує диспетчерське обслуговування у межах повітряного простору з RVSM, має забезпечити мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) до того, як повітряне судно пройде пункт передачі керування із суміжним РДЦ, де RVSM не застосовується. Ешелон має бути встановлений згідно з:

таблицею крейсерських ешелонів іКАО (без застосування RVSM),

та/або FLAS, якщо можливо її застосування, та/або

угодою між центрами.

8.5.4. РДЦ, які забезпечують перехід у повітряний простір без RVSM з мінімумом вертикального ешелонування у 500 метрів, установлюють мінімум вертикального ешелонування у 500 метрів до того, як повітряне судно пройде пункт передачі керування із суміжним РДЦ, де застосовується мінімум вертикального ешелонування у 500 метрів згідно з:

FLAS, якщо можливо її застосування, та/або

угодою між центрами.

8.5.5. Не затверджені до польотів з RVSM цивільні повітряні судна, що виконують політ між аеродромами, обидва з яких розташовані поза горизонтальними межами європейського повітряного простору RVSM:

під час проходження ними ділянки маршруту в межах повітряного простору з RVSM мають отримати диспетчерський дозвіл на зайняття ешелону польоту нижче 290 або вище 410 від першого РДЦ, що забезпечує ОПР у межах повітряного простору з RVSM. Відповідний ешелон польоту має бути досягнутим до проходження точки передачі керування наступному РДЦ згідно з FLAS, якщо застосовується, та/або угодою між центрами;

може отримати диспетчерський дозвіл на зайняття ешелону польоту 290 та вище від останнього РДЦ, що забезпечує ОПР у межах європейського повітряного простору з RVSM, та зайняття цих ешелонів має бути здійснено до проходження повітряним судном точки передачі керування суміжному РДЦ.

8.5.6. Не затверджені до польотів з RVSM цивільні повітряні судна, що виконують польоти з аеродрому, який розташований за горизонтальними межами європейського повітряного простору з RVSM на аеродром, що розташований у горизонтальних межах європейського повітряного простору з RVSM:

мають отримати диспетчерський дозвіл на зайняття ешелону польоту нижче 290, та

будь-які зміни ешелонів польотів мають бути ініційованими першим РДЦ, що забезпечує ОПР у повітряному просторі з RVSM до проходження точки передачі керування наступному РДЦ згідно з угодою між центрами.

8.5.7. Не затверджені до польотів з RVSM цивільні повітряні судна, що виконують політ між аеродромами, обидва з яких розташовані у горизонтальних межах європейського повітряного простору з RVSM, мають отримати диспетчерський дозвіл на зайняття ешелону польоту нижче 290.

8.5.8. Не затверджені до польотів з RVSM цивільні повітряні судна, що виконують політ з аеродрому, який розташований у горизонтальних межах європейського повітряного простору з RVSM, на аеродром, що розташований поза горизонтальними межами європейського повітряного простору з RVSM:

мають отримати диспетчерський дозвіл на зайняття ешелону польоту нижче 290, та

можуть отримати диспетчерський дозвіл на зайняття ешелону польоту 290 та вище від останнього РДЦ, що забезпечує ОПР у межах європейського повітряного простору з RVSM, та зайняття цих ешелонів має бути здійснено до проходження повітряним судном точки передачі керування суміжному РДЦ.

9. Порядок дій в надзвичайних обставинах

9.1. Загальні положення щодо дій в надзвичайних обставинах

9.1.1. До надзвичайних обставин під час виконання польотів у повітряному просторі з RVSM належать такі непередбачені обставини, що мають прямий вплив на можливість одного або більше повітряних суден виконувати польоти відповідно до вертикальних навігаційних характеристик (можливості витримування висоти), що вимагаються у повітряному просторі з RVSM.

9.1.2. Екіпаж повітряного судна має інформувати орган ОПР якомога скоріше про випадки неможливості витримувати вертикальні навігаційні характеристики, які вимагаються у повітряному просторі з RVSM. У цьому разі екіпаж має отримати змінений диспетчерський дозвіл до початку виконання будь-яких відхилень від попередньо дозволених маршрутів та/або ешелонів польоту, якщо це можливе. У випадках, коли змінений диспетчерський дозвіл не може бути отриманий до початку здійснення таких відхилень (з причин безпеки виконання польоту), екіпаж має отримати такий дозвіл якнайшвидше після початку здійснення відхилень.

B*

x

TH

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes