Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.2
Скачувань: 881
юстиції України

18 січня 2002 р.

за N 41/6329

Правила

виконання польотів та обслуговування повітряного руху

в повітряному просторі України

зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування

1. Загальні положення

1.1. Ці Правила є основним нормативно-правовим актом, що регламентує виконання польотів та обслуговування повітряного руху (ОПР) у повітряному просторі з RVSM України.

1.2. Дія цих Правил поширюється на суб'єктів авіаційної діяльності щодо виконання польотів у повітряному просторі з RVSM України, незалежно від їх національної або відомчої належності, та на персонал об'єднаної цивільновійськової системи організації повітряного руху України, що виконує обслуговування повітряного руху в повітряному просторі з RVSM.

2. Нормативні посилання

Правила розроблені відповідно до вимог:

Повітряного кодексу України ( 3167-12 );

Указів Президента України від 18 жовтня 2000 року N 1143/2000 ( 1143/2000 ) "Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 27 вересня 2000 року "Про стан авіаційного транспорту та авіаційної промисловості України", від 11 червня 1998 року N 615/98 ( 615/98 ) "Про затвердження Стратегії інтеграції України до Європейського Союзу";

Положення про використання повітряного простору України ( z0169-96 );

Doc 7030/4 EUR IKAO (Додаткові регіональні правила - Європейський регіон);

Doc 9574 IKAO (Керівництво із застосування мінімуму вертикального ешелонування у 300 м (1000 футів) між ешелонами польотів 290 та 410 включно);

документа Євроконтролю (Керівництво для керування повітряним рухом щодо застосування RVSM у Європі);

Керівних, інструкційних та інформаційних матеріалів Об'єднаних авіаційних адміністрацій.

3. Визначення

У цих Правилах терміни вживаються у таких значеннях:

Схема розподілу ешелонів польотів - Flight Level Allocation Scheme (FLAS) - схема, у відповідності до якої на визначених ділянках маршрутів ОПР у межах мережі маршрутів, можуть призначатися ешелони для виконання польотів.

Загальний повітряний рух - General Air Traffic (GAT) - польоти, що виконуються згідно з правилами IKAO.

Операційний повітряний рух - Operation Air Traffic (OAT) - польоти, на які не поширюються положення, встановлені для загального повітряного руху (GAT) і які виконуються відповідно до правил і процедур, визначених відповідними уповноваженими органами.

Затвердження до польотів з RVSM - дозвіл, виданий експлуатанту уповноваженим органом у галузі цивільної авіації України.

Точка входу в повітряний простір з RVSM - перший пункт обов'язкової передачі донесення, над яким пролітає повітряне судно або над яким очікується політ повітряного судна під час входу в європейський повітряний простір з RVSM. Як правило, це перший пункт застосування RVSM.

Точка виходу з повітряного простору з RVSM - останній пункт обов'язкової передачі донесення, над яким пролітає повітряне судно або над яким очікується проліт повітряного судна під час виходу з європейського повітряного простору з RVSM. Як правило, це останній пункт застосування RVSM.

Державне повітряне судно - повітряне судно, яке використовується на військовій, митній, прикордонній та міліцейській службах та зареєстровано в реєстрі державних повітряних суден.

4. Скорочення

З метою уніфікації та уникнення розбіжностей між термінами, які застосовуються в Україні, та прийнятими термінами IKAO у тексті даного документа використовуються такі скорочення:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes