Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил виконання польотів та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування (18.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.2
Скачувань: 880
точку виходу із горизонтальних меж повітряного простору з RVSM й ешелон польоту, що запитується (RFL) спеціально для частини маршруту, що починається відразу після точки виходу.

8.1.2. Усі експлуатанти повітряних суден, затверджених до польотів з RVSM, мають вставляти літеру "W" у поле 10 плану польоту іКАО, незалежно від ешелону польоту, що запитується.

8.1.3. Усі експлуатанти державних повітряних суден, не затверджених до польотів з RVSM, у разі запиту ешелону польоту 290 та вище мають вставляти фразу "STS/NONRVSM" у поле 18 плану польоту IKAO.

8.1.4. Експлуатанти державних повітряних суден мають вставляти літеру "М" у поле 8 плану польоту IKAO, якщо повітряні судна не затверджені до польотів з RVSM та якщо вони мають намір виконувати польоти у повітряному просторі з RVSM.

8.1.5. Усі експлуатанти повітряних судів, які надають плани польотів, що повторюються (RPL), мають включати до пункту Q RPL інформацію про наявність обладнання у залежності від статусу затвердження до польотів з RVSM.

Формат "EQPT/W" використовується для повітряних суден, затверджених до польотів з RVSM,

формат "EQPT/" використовується для повітряних суден, які не мають затвердження до польотів з RVSM.

8.1.6. Експлуатант має негайно надати сповіщення про зміни (CHG) у таких випадках:

- заміни повітряного судна, що виконує політ за RPL, якщо ця заміна приводить до зміни статусу затвердження до польотів з RVSM у пункті "Q" RPL;

- зміни ешелону польоту, що запитується (RFL) при вході або виході до/з повітряного простору з RVSM.

8.1.7. Експлуатанти державних повітряних судів, не затверджених до польотів з RVSM, при запиті у RPL ешелону польоту RFL 290 та вище включають у пункт "Q" фразу "STS/NONRVSM".

8.1.8. Літера "W" не вноситься до поля 10 плану польотів IKAO для державних повітряних суден, що виконують груповий політ, незалежно від статусу затвердження до польотів з RVSM окремого повітряного судна.

8.1.9. Експлуатанти державних повітряних суден, що мають намір виконувати групові польоти як GAT у повітряному просторі з RVSM, мають включити до пункту 18 плану польотів IKAO фразу "STS/NONRVSM".

8.1.10. Відповідальність за достовірність інформації про затвердження повітряного судна до польотів з RVSM та розповсюдження інформації про зміни статусу повітряного судна несе експлуатант повітряного судна. Усі випадки несвоєчасного або некоректного розповсюдження інформації з цього питання класифікуються як серйозна загроза безпеці польотів та підлягають обов'язковому розслідуванню.

8.2. Диспетчерські дозволи

8.2.1. Орган ОПР дозволяє вхід у повітряний простір з RVSM тільки затвердженим до польотів з RVSM повітряним суднам за винятком державних повітряних суден та випадків, які передбачаються у перехідному повітряному просторі у межах першого РДЦ, що забезпечує ОПР відповідного повітряного судна у повітряному просторі з RVSM.

8.2.2. У разі відсутності у диспетчера інформації або виникнення сумнівів щодо статусу повітряного судна, диспетчер має отримати інформацію про затвердження до польотів з RVSM безпосередньо від екіпажу повітряного судна. Відповідальність за достовірність інформації про затвердження повітряного судна до польотів з RVSM несе командир повітряного судна.

8.2.3. За винятком випадків, що передбачаються у перехідному повітряному просторі у межах першого РДЦ з RVSM, дозвіл на вхід у повітряний простір з RVSM не видається цивільним повітряним суднам, які виконують групові польоти.

8.2.4. Для не затверджених до польотів з RVSM цивільних повітряних суден органи ОПР призначають ешелони польоту відповідно до таблиці, наведеної у додатку 2.

8.3. Мінімуми вертикального ешелонування

8.3.1. У повітряному просторі з RVSM органи ОПР забезпечують мінімум вертикального ешелонування у 300 метрів (1000 футів) між повітряними суднами, затвердженими до польотів з RVSM.

8.3.2. Органи ОПР забезпечують мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) між державними повітряними суднами, не затвердженими до польотів з RVSM, та будь-якими іншими повітряними суднами.

8.3.3. У перехідному повітряному просторі з RVSM органи ОПР забезпечують вертикальне ешелонування у 600 метрів (2000 футів) між будь-якими повітряними суднами, не затвердженими до польотів з RVSM (державними або цивільними), та іншими повітряними суднами. У всіх випадках, коли повітряне судно, не затверджене до польотів з RVSM, виконує політ у межах повітряного простору з RVSM, між ним та іншим повітряним судном забезпечується мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів).

8.3.4. Органи ОПР забезпечують мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) між усіма груповими польотами державних повітряних суден та будьякими іншими повітряними суднами, що виконують польоти у повітряному просторі з RVSM.

8.3.5. У випадках відмови радіозв'язку між органом ОПР та екіпажем повітряного судна орган ОПР має забезпечувати мінімум вертикального ешелонування у 600 метрів (2000 футів) між повітряним судном, з яким втрачено зв'язок, та будь-яким іншим повітряним судном.

8.3.6. Якщо сектор РДЦ, що виконує задачі переходу, межує з повітряним простором іншої держави, де застосовується мінімум вертикального ешелонування у 500 метрів, то у межах цього сектора може застосовуватись мінімум вертикального ешелонування у 500 метрів між не затвердженим до RVSM повітряним судном та будьяким іншим повітряним судном.

8.4. Процедури обслуговування державних повітряних суден, що класифікуються як операційний повітряний рух, у межах повітряного простору зі скороченим мінімумом вертикального ешелонування

8.4.1. Якщо органу ОПР не відомо інше, то всі державні повітряні судна, що виконують польоти як ОАТ, вважаються такими, що не затверджені до польотів з RVSM.

8.4.2. У випадках перетинання маршрутів ОПР державними повітряними суднами, що виконують польоти як ОАТ, мінімум вертикального ешелонування між ними і іншими повітряними суднами, які виконують польоти як GAT, має становити 600 метрів (2000 футів).

8.4.3. У межах повітряного простору, де у цивільних і військових органів ОПР є повна інформація про статус затвердження повітряних суден до польотів з RVSM для всього руху, що обслуговується, дозволяється застосовувати скорочений мінімум вертикального ешелонування у 300 метрів (1000 футів) між державними повітряними суднами, затвердженими до польотів з RVSM, які виконують польоти як ОАТ, та іншими повітряними суднами, затвердженими до польотів з RVSM, які виконують польоти як GAT.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes