Нафтопровід, Детальна інформація

Нафтопровід
Тип документу: Реферат
Сторінок: 68
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: фелікс
Розмір: 364.9
Скачувань: 1872
Внутрішній діаметр 39,900 м.

Висота стінки 17,940 м.

Максимальна висота заповнення при верхньому крайньому положенні плаваючої покрівлі (рівень гідровипробовування) 1680 см.

Мінімальний робочий рівень 160 см.

Максимальний робочий рівень 1650 см.

Мінімальний робочий рівень для роботи міксера 260 см.

Максимальний аварійний рівень 1667 см.

Висота установки піногенераторів 1818 см.

Маса сталевих конструкцій (без ущільнюючого затвора)

в тому числі:

плаваючої покрівлі з опорними стойками

катучої драбини 526463 тонн

90 тонн

11,2 тонни

Діаметер приймально-роздавальних патрубків 700 мм.

Кількість ПРП 4 шт.

Віддаль від дна до осі ПРП 700 мм.

Пропускна здатність одного вогневого запобіжника 500 м3/год.

Для забезпечення нормальної роботи резервуарного парку МНТ “Південний” та запобігання виникненню аварійних ситуацій при його повсякденній експлуатації розроблена технологічна карта резервуарного парку, куди внесені всі мінімальні і максимальні параметри роботи кожного з резервуарів (додаток Г). Тому підчас прийому чи відкачки нафти з резервуарів змінний персонал повинен дотримуватися вимог даної технологічної карти. Порушувати вимоги технологічної карти не можна.

На обидвох направляючих встановлені вентиляційні патрубки з вогневими запобіжниками типу ОП-500, які призначені для перешкоджання проникнення іскор і полум’я в газовий простір резервуару. Дія вогневого запобіжника основана на принципі поглинання тепла полум’я або іскри матеріалом касети, зарахунок чого температура падає нижче температури спалаху парів нафтопродукту і відбувається погашення.

На верхній кромці першої направляючої встановлений фланець, на якому розміщений поплавковий прилад вимірювання рівня Enraf, на другій направляючій встановлений замірний люк для ручного заміру рівня рулеткою та відбору проб нафти для проведення лабораторного аналізу.

При заповненні порожнього резервуару нафтою до моменту сплиття плаваючої покрівлі пароповітряна суміш через направляючі витісняється в атмосферу. При цьому об’єм закачки не повинен перевищувати 1000 м3/год.

Доступ на плаваючу покрівлю резервуару здійснюється з зовнішньої сторони резервуару через шахтну драбину, перехід і катучу драбину. Верхній кінець катучої драбини шарнірно спирається на площадку, закріплену на стінці резервуару. Нижній кінець катучої драбини має котки, зарахунок яких драбина в залежності від рівня заповнення резервуару пересувається по рейках, розміщених на опорній фермі. Щаблі драбини незалежно від кута нахилу драбини до вертикалі залишаються завжди в горизонтальному положенні.

На резервуарі також встановлений поплавковий сигналізатор аварійного рівня Omuv, який при рівні 1667 см. видає сигнал на АСУТП, звідки формується команда на автоматичне перекриття засувок та заслонок резервуару. Це дозволяє запобігти переливу резервуару.

По зовнішньому краю понтона прокладені два паралельні термокабеля, які при виникненні пожежі на резервуарі змінюють свій опір. При зміні опору двох термокабелів на однакову величину формується сигнал пожежі, який передається на АСУТП, де в свою чергу формується команда на автоматичне включення пожежної насосної та відкриття засувки з розчинопроводу на резервуар, що горить. На верхній кромці стінки резервуару на висоті 2 м. встановлені також шість інфрачервоних датчиків полум’я, які здійснюють вторинний контроль за відсутністю пожежі на резервуарі. Сигнал з цих датчиків містить тільки інформаційний характер (повідомлення), тому ніяких автоматичних команд не видає.

Для гасіння пожежі на верхній кромці стінки резервуару по периметру втановлено п’ять піногенераторів піни низької кратності з пінозливом (ГПНПС). ГПНПС призначені для отримання із водного розчину піноутворювача повітряно-механічної піни низької кратності і подачі її зверху в кільцевий затвор між понтоном і стінкою резервуару.

На нижньому поясі резервуару встановлені:

1) приймально-роздавальні патрубки Ду720мм. в кількості 4 шт., обладнані запірними заслонками типу L32.1 118-PN-16 з електроприводами інтелектуального типу Limitork;

2) трубопровід Ду270мм. з ручною засувкою, призначений для зачистки резервуару від донних залишків перед виводом в ремонт зачисними оседіагональними насосами ОН-1 чи ОН-2 типу УОДН 170-150-125 з подачею 144 м3/год та напором 24м.;

сифонний кран КС-80 для спуску підтоварної води;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes