Про деякі питання діяльності відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" (12.01.2001), Детальна інформація

Про деякі питання діяльності відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" (12.01.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 19.8
Скачувань: 3167
надавати індивідуальні комірки в тимчасове користування для зберігання документів та цінностей;

придбавати, зберігати, використовувати та перевозити в порядку, передбаченому законодавством, бойову вогнепальну зброю та боєприпаси, спеціальні засоби індивідуального захисту та активної оборони для забезпечення відомчої охорони та служби інкасації Банку;

провадити інші види діяльності, що не суперечать законодавству.

23. Філії Банку мають право від його імені вживати заходи для доарбітражного врегулювання спору, подавати до суду, арбітражного, третейського суду позови, відзиви на позовні заяви, звертатися із заявою про перевірку рішення, ухвали, постанови суду в порядку нагляду, здійснювати інші процесуальні дії, передбачені законодавством.

24. Банк формує відносини з клієнтами та банками-кореспондентами на підставі договорів про надання банківських та інших послуг, якими визначаються взаємні зобов'язання та відповідальність Сторін, відсоткові ставки, комісійні винагороди, види забезпечення повернення кредитів, одержання від клієнтів відповідної інформації та інші умови.

Ресурси Банку

25. Ресурси Банку складаються з власних та залучених коштів у грошовій одиниці України та в іноземній валюті.

26. Банк на договірних засадах може одержувати кредити у Національному банку.

27. Банк здійснює активні операції у межах наявних власних та залучених ресурсів.

Захист інтересів клієнтів і збереження банківської таємниці

28. З метою забезпечення захисту клієнтів, працівників, відвідувачів, цінностей та майна від протиправних посягань в установах Банку за рішеннями керівництва Банку відповідно до нормативно-правових актів Національного банку та інших актів законодавства організовується охорона, в тому числі відомча, залежно від її категорії, встановленої Національним банком.

29. Банк гарантує збереження таємниці про операції, рахунки та вклади своїх клієнтів і кореспондентів. Працівники Банку зобов'язані зберігати таємницю про операції, рахунки і вклади його клієнтів і кореспондентів.

Довідки щодо операцій та рахунків юридичних осіб та інших організацій видаються самим організаціям, органам державної податкової служби з питань оподаткування, органам Пенсійного фонду з питань сплати страхових внесків, а також у випадках, передбачених законодавством, на письмову вимогу судам, органам державної виконавчої служби, органам прокуратури, служби безпеки, внутрішніх справ, Антимонопольного комітету, державної контрольно-ревізійної служби, арбітражному суду та аудиторським організаціям. На вимогу Рахункової палати Банк зобов'язаний надавати її посадовим особам необхідні для реалізації завдань з контролю за виконанням видаткової частини Державного бюджету України відомості про здійснювані ним операції та стан рахунків установ та організацій, що перевіряються.

Довідки щодо рахунків і вкладів громадян видаються, крім самих клієнтів та їх представників, також судам, органам прокуратури, служби безпеки, внутрішніх справ, податкової міліції у справах, що перебувають у їх провадженні.

Довідки щодо рахунків і вкладів у разі смерті їх власника видаються особам, вказаним власником рахунка і вкладу в заповідальному розпорядженні, державним нотаріальним конторам у справах спадщини, що перебувають на розгляді, а також іноземним консульським установам.

30. На кошти та інші цінності юридичних осіб і громадян, що перебувають у Банку, арешт може бути накладено тільки за рішенням суду і постановою слідчого органу або арбітражного суду, а стягнення може бути звернено лише за виконавчими листами, виданими судом, за наказами арбітражного суду та в інших випадках, передбачених законодавством.

На кошти та інші цінності іноземних та міжнародних організацій, що перебувають у Банку, може бути накладено арешт або звернено стягнення тільки на підставі рішення суду або арбітражного суду в порядку, встановленому законодавством.

Конфіскацію коштів та інших цінностей громадян може бути здійснено на підставі вироку, що набрав законної сили, або винесеної відповідно до закону постанови про конфіскацію майна.

B*

&

(

*

<

>

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0C4B\x0086\x1C00 31. Вкладники банку мають право зробити заповідальне розпорядження на видачу вкладу в разі смерті будь-якій особі (організації чи державі) та довіреність на право здійснення операцій на рахунках, які можуть бути засвідчені нотаріально або уповноваженою особою Банку відповідно до законодавства.

Управління Банком

32. Засновник Банку має такі повноваження:

визначення основних напрямів діяльності Банку і затвердження його планів та звітів про їх виконання;

внесення змін до Статуту Банку, в тому числі пов'язаних із зміною (збільшенням, зменшенням) статутного фонду;

призначення та звільнення голови та членів спостережної ради Банку;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes