Система машинного перекладу текстів на прикладі системи STYLUS, Детальна інформація

Система машинного перекладу текстів на прикладі системи STYLUS
Тип документу: Реферат
Сторінок: 20
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 74.8
Скачувань: 1121
Курсова робота з інформатики

Система машинного перекладу текстів на прикладі системи STYLUS.

Вступ.

Стратегія прискореного розвитку народного господарства країни, підвищення темпів науково - технічного прогресу визначає в якості каталiзуючої умови необхідність широкого втілення i використання ЕОМ в різних сферах науки, техніки i економіки.

Широкий спектр сучасних засобів обчислювальної техніки від керуючих мікро - ЕОМ та персональних комп’ютерів до багатомасштабних інформаційно-обчислювальних мереж, необхідність їх ефективного використання для рішення науково-технічних, проектних, економічних i керуючих задач вимагають високих вимог до комп’ютерної грамотності наукових i інженерно-технічних працівників, які не є по освіті спеціалістами безпосередньо в області ЕОМ.

Для нашої держави, також i для закордонних держав, характерна тенденція, визначаючи степінь використання потенціальних можливостей сучасної обчислювальної техніки - суттєва різність в темпах росту обчислювальних потужностей ЕОМ i в готовності користувачів ефективно втілити їх для рішення прикладних задач.

Раціональне i вміле використання широких можливостей ЕОМ - важлива проблема сучасного етапу розвитку людства, актуальність якої росте по мірі збільшення парку машин i вдосконалення їх технічного i програмного оснащення. Ефективний шлях рішення вказаної проблеми складається в глибокому освоєні i широкому використані на практиці методів алгоритмічного описання задач i їх програмування на основі стандартних мовних засобів – мов програмування високого рівня. З застосуванням цих засобів було написано безліч програмних продуктів.

Вступна частина.

На даний час існує дуже багато систем автоматизованого машинного перекладу текстів, існує дуже багато методів перекладу і словарів для перекладу між різними мовами.

В дані роботі буде розглядатися система перекладу текстів STYLUS. Дана система широко розповсюджена, вона має багато можливостей по роботі з текстами, документами, інтегрується в MS-Office 97.

Система STYLUS являє собою 32 розрядну програмну оболонку яка випускається для платформ PC i MAC вона працює з операційними системами Windows 95, Windows 98, Windows NT, а також MAC OS.

До системи STYLUS є написана велика кількість спеціалізованих словарів, що дозволяє максимально покращити і оптимізувати перекладаємий текст в залежності від теми тексту. Система перекладу STYLUS виконує переклади текстів між мовами Англійська – Російська – Французька.

Система має багато можливостей по роботі з інтернетом, дозволяє зразу перекладати прийняту інтернет – сторінку, також є можливість перекладати файли допомоги до прикладних програм, перекладати clipboard і перекладати окремо взяті файли і пакети файлів.

Система перекладу STYLUS має встроєну підтримку словарів інших систем переводу.

В системі є можливість для роботи в мережі Інтернет наприклад:

TC "Пересылка документов по электронной почте" \l 1 Пересилання документів по електронній пошті

Якщо Ви працюєте в мережі і на Вашому комп'ютері встановлена програма Microsoft Exchange, то Ви можете безпосередньо із системи STYLUS переслати документ по електронній пошті.

Щоб відправити документ:

1. Зробіть активним документ, що Ви хочете відправити.

2. Виконаєте команду Відправити з меню Файл. З'явиться вікно “Переслати документ”

3. Вкажіть у цьому вікні:

- що саме посилати (весь документ, вихідний чи текст його переклад);

- у якому форматі повинний бути пересланий документ: Stylus документ, форматований текст (RTF) чи Текстовий формат.

4. Натисніть ОК..

5. Відішліть документ (див. посібник з MS MAIL).

Вийдіть із програми MS MAIL.

Система має вигляд і меню як в основних програмних продуктів WINDOWS,

що дозволяє працювати з системою інтуітивно, наприклад:

Підведіть покажчик миші до назви цікавлячої Вас області екрана системи STYLUS. Коли покажчик прийме форму руки, натисніть ліву кнопку миші, Ви одержите інформацію про цей компонент вікна.

Основна частина.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes