Стандартні звіти, Детальна інформація

Стандартні звіти
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 22.2
Скачувань: 1054
1. Автоматичне встановлення у проводок номера робочого місця може бути використане для знищення проводок в режимі переносу операцій (див. розд.10.2). Перед знищенням великої кількості проводок рекомендується зберегти архівну копію.

2. Автоматичне встановлення номера робочого місця може бути використане для пошуку проводок. Для цього задайте в якості робочого місця символ, який не використовується в текстах проводок, наприклад "!". Після цього Ви можете шукати в журналі дані проводки з допомогою клавіш Alt F7, Alt F6 і Alt F8, задавши в якості стрічки пошуку даний символ.

Включення в список нового журнального ордера. Якщо в спискові журнальних ордерів немає потрібного ордера, Ви можете вставити його в список, натиснувши клавішу Ins і ввівши для нового журнального ордера графи "Назва" і "Склад". Якщо назва і склад в нового журнального ордера подібні до тих, що вже є у одного з ордерів, можна встановити курсор на стрічку-зразок і натиснути F9, в цьому випадку в якості початкових значень граф нової стрічки будуть пропонуватися значення відповідних граф стрічки-зразка.

Задання складу журнального ордера. Для кожної стрічки в списку журнальних ордерів в графі "Склад" задаються критерії відбору проводок для включення у відповідний журнальний ордер. В цій графі можуть знаходитися одна або кілька кореспонденцій рахунків або символьних стрічок, розділених знаком ";". Символьні стрічки являють собою набори символів, взяті в лапки. Кореспонденції мають вигляд:

n - проводки з рахунком n;

n, m - проводки в дебет рахунка n з кредита рахунка m.

Тут в якості n і m може вказуватися зірочка ("*"), вона позначає будь-який рахунок. Наприклад, *,51 - всі проводки з кредита 51 рахунка. В журнальний ордер включаються всі записи з журналу операцій, що задовільняють умовам:

Якщо в графі "Склад" вказані кореспонденції рахунків, то проводка повинна відповідати одній з цих кореспонденцій.

Якщо в графі "Склад" вказані стрічки символів, то графа "Короткий опис" повинна включати одну з цих стрічок.

Приклади:

50 - всі проводки з рахунком 50;

50,* - всі проводки з дебетом рахунка 50;

*,51 - всі проводки з кредитом рахунка 51;

50, 51 - всі проводки в дебет 50 рахунка з кредита 51;

51;52 - всі проводки з 51 або 52 рахунками;

46,68.2 - всі проводки в дебет 46 рахунка з кредита 68.2;

"папір" - всі проводки, що містять в описі слово "папір";

"папір";"картон" - всі проводки, що містять в описі слово "папір" або слово "картон";

*,46;"папір" - всі проводки по кредиту 46 рахунка, що містять в описі слово "папір".

8.5. Оборотно-сальдова відомість

Оборотно-сальдова відомість містить для кожного рахунка залишки на початок і на кінець періоду і обороти по дебету і кредиту за даний період. Цей документ є одним з найбільш часто використовуваних в бухгалтерії.

Для виводу даної відомості виберіть пункт "Оборотно-сальдова відомість" групи "Звітність" головного меню. На екран буде виведено список, в якому для кожного рахунка і субрахунка, що мають нульове сальдо або обороти за даний період, приводяться код рахунка, залишок на початок періоду, обороти за період по дебету і кредиту рахунка і залишок на кінець періоду. Для рахунків, по яких ведеться валютний облік, в оборотно-сальдовій відомості виводяться окремі стрічки для кожної валюти. В цих стрічках в графі "Вал" вказується коротка назва валюти, а суми в них можуть вказуватися як в валюті, так і в гривневому еквіваленті.

Список впорядковано по кодах рахунків і субрахунків. В нижній стрічці відомості виводяться підсумки по оборотах і залишках по всіх рахунках.

Перегляд відомості. Оборотно-сальдову відомость можна переглядати, як будь-який інший список (див. розд.2.11). Ви можете використовувати клавіші:

( і (- на одну стрічку вниз або вверх;

PgUp і PgDn - на сторінку (розмір екрану) вверх і вниз;

Home і End - на початок і кінець списку;

Esc - вихід з перегляду.

Для пошуку даних в списку по коду рахунка і субрахунка Ви можете ввести з клавіатури код рахунка (детально див. розд.2.11).

Крім того, Ви можете використовувати слідуючі клавіши:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes