Стандартні звіти, Детальна інформація

Стандартні звіти
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 22.2
Скачувань: 1054
Ctrl( - "листання" шахматки вліво;

Ctrl( - "листання" шахматки вправо;

Esc - вихід з перегляду.

Крім того, Ви можете використовувати клавіши:

F4 - переключення режиму "гривні-копійки" (в режимі "гривні" суми в шахматці приводяться без копійок, в режимі "копійки" - з копійками). В режимі "копійки" у великих сум можуть бути не видними старші розряди;

F6 - переключення режиму "гривні-валюта". В режимі "гривні" суми в "валютних" стрічках і стовбчиках шахматки приводяться в гривнях, при цьому в заголовку шахматки виводиться слово "Сума". В режимі "валюта" ці суми приводяться в валюті, при цьому в заголовку шахматки виводиться "В валюті";

F7 - формування і друк аналізу рахунка (див. розд.8.8, рахунок вибирається з пропонованого списка рахунків);

F8 - друк шахматки;

Alt F10 - зміна параметрів програми.

Друк шахматки. Для друку шахматки натисніть клавішу F8. Програма виведе шахматку (розбивши її на сторінки) в текстовий файл і представить цей файл для перегляду. Закінчивши перегляд, натисніть клавішу Esc. На екран виводиться запит:

Друк одного екземпляра- Enter, Відмова - Esc, кількість екземплярів -

Щоб роздрукувати шахматку, приведіть принтер в стан готовності і натисніть Enter, для відміни друку натисніть Esc. Для друку кількох екземплярів (від 2 до 9) натисніть клавішу, що відповідає кількості екземплярів.

Зауваження.

1. Список зведених проводок (див. розд.8.7) дає інший спосіб подачі інформації, ніж той, що міститься в шахматці.

2. Якщо перед входом в шахматку програма запропонувала Вам розрахувати підсумки, а Ви відмовилися, то обороти в шахматці можуть бути не зовсім вірними.

3. При великій кількості рахунків (більше 200) шахматка перед друком не виводиться для друку.

8.7. Зведені проводки

Список зведених проводок - це документ, що містить обороти між рахунками (суми в дебет одного рахунка з кредита другого) за деякий період часу. Цей список містить ту ж інформацію, що і шахматка, але представляє її другим способом.

Для виводу списка зведених проводок виберіть пункт "Зведені проводки" групи "Звітність" головного меню. На екран буде виведено список зведених проводок за робочий період. В списку є дві графи "Дебет" і дві графи "Кредит": для кожного рахунка приводяться його код і назва.

Проводки в валюті. Для проводок, що вирожені в валюті, в графі "Вал" відображається скорочена назва валюти. При цьому в графі "Сума" може вказуватися як сума в валюті, так і в гривнях (справа від заголовка відображається напис "Валюта" або напис "Сума"). Переключення з одного режиму в другий здійснюється при допомозі клавіши F6.

Перегляд зведених проводок. Список зведених проводок можна переглядати так, як будь-який другий список (див. розд.2.11).

Порядок виводу. Список зведених проводок може бути відсортований по кодах рахунків дебета або по кодах рахунків кредита. Для встановлення потрібного порядку сортування слід натиснути:

F3 - для сортування по кодах рахунків дебету;

F4 - для сортування по кодах рахунків кредиту.

Назви цих клавіш виведені над графами таблиці. Назви клавіш, що відповідають біжучому порядкові виводу зведених проводок, виведені інверсним кольором.

Швидкий пошук. Для пошуку проводок по коду дебета або по коду кредита слід встановити натисненням клавіши F3 або F4 відповідний порядок сортування записів і почати вводити символи потрібної графи. Детальніше про швидкий пошук розповідалося в розд.2.11.

Друк зведених проводок. Для друкування зведених проводок слід натиснути одну з клавіш:

F8 - друк зведених проводок за заданий період;

F9 - друк зведених проводок наростаючим підсумком за рік.

Програма сформує відповідний документ (його формат практично такий як і у виведеного на екран списка), і виведе його для перегляду. Закінчивши перегляд, натисніть клавішу Esc. На екран буде виведено запит:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes