Звіт про проходження педагогічної практики, Детальна інформація

Звіт про проходження педагогічної практики
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Педагогіка
Автор: фелікс
Розмір: 30.6
Скачувань: 8130
По закінченню уроку учням було запропоновано домашне завдання : на окремому аркуші викласти свою думку щодо доцільності існування таких непрямих податків як АЗ і мито .

Розробка уроку по темі

“Непряме оподаткування” .

Хід уроку.

Урок було проведено у формі семінару, темою якого було “Непряме оподаткування“. Урок мав на меті перевірку засвоєних знань з попередньо викладених тем .

На початку уроку учням було запропоновано розв’язати кросворд з метою перевірки засвоєння учнями основних понять теми .

Після цього клас було розбито на дві команди ( два підприємства), кожна з яких отримала три задачі ( по одній по кожній темі ) . На кожну задачу було відведено по 5 хвилин . По закінченню часу обидві команди представили свої рішення . Якщо задача розв’язана правильно то команда отримує 5 балів за кожну правильну відповідь . А якщо при розрахунках було допущено помилку - з команди знімаються 1,2 бали ( 120% ставки НБУ поділене на 100) .

Причому виявити помилку було запропоновано протилежній команді. Якщо команда противника успішно справилась з цим завданням - їй додавалось 1 бал до загальної кількості .

Задачі ,які було запропоновано учням :

ПДВ :

Оптова ціна 1 л. молока становить 600 грн., державна дотація - 100 грн. на 1 л. . Визначити об’єкт оподаткування .

Роздрібна ціна реалізації 1 пляшки горілки становить 56600 грн. ( це державна регульована ціна ). Сума фактично наданих торгівельної та оптово-збутової знижок дорівнює 5100 грн. Визначити оподаткований оборот .

Акцизний збір :

Шкіряні куртки придбано згідно з митною декларацією за контрактною ціною 100 доларів США за 1 штуку. Ринковий курс НБУ, що діє на день подання митної декларації : 1 долар = 12600 крб. Ставка АЗ - 35% . Визначити суму АЗ, яка підлягає сплаті в бюджет після реалізації курток за національну валюту України .

На території України за російські рублі закуплено 10 автомобілів, вартість яких становила 20000 тис. рос. рублів. Ринковий курс НБУ на день придбання автомобілів становив 1 рос. рубль = 10 грн. Ставка АЗ- 35% . Визначити суму АЗ .

Мито :

Згідно з митною декларацією підприємство ввозить в Україну ковбасні вироби на суму 2000 доларів США; ця продукція була виготовлена в Угорщині ( розмір пільгової ставки згідно з єдиним митним тарифом - 10%). Курс НБУ на день подання митної декларації становить 12 тис. грн. за 1 долар США . Визначити суму мита.

Підприємство подає митну декларацію про вивезення олії рослинного походження в Росію на суму 10500 тис. рос. рублів . Ставка мита по цій групі товарів - 30% . Курс НБУ на дунь подання митної декларації становить 1 рос. рублю за 10 грн. Визначити суму мита .

Кросворд





















1 П

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes