Звіт про проходження педагогічної практики, Детальна інформація

Звіт про проходження педагогічної практики
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Педагогіка
Автор: фелікс
Розмір: 30.6
Скачувань: 8158


&

!

F

F

&

&

&

&

&

тосовуються до обороту, в який сума цього податку вже увійшла. Застосовується слідуюча формула:

ВЦ=(С+П)/(100-А)*100,

де ВЦ – вільна відпускна ціна;

С - собівартість виробництва;

П - прибуток;

А - ставка акцизного збору в %.

Оскільки акцизний збір є об’єктом оподаткування ПДВ, кінцева ціна реалізації, яка включає і податок на додану вартість і акцизний збір обчислюється:

ЦР=(С+П)/(100-А)*100*1,20

Коли ж відома ціна реалізації, яка включає суму ПДВ і акцизного збору, то можна визначити суму акцизного збору:

АЗ=(ЦР-ПДВ)*А/100

Об’єктам оподаткування акцизним збором є обороти з реалізації підакцизних товарів .

Особливий механізм оподаткування введено при імпорті та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Це пов’язано з тим, що ці товари дають найбільші надходження до бюджету порівняно з іншими підакцизними товарами. З метою посилення контролю за сплатою акцизного збору по цій продукйії були розроблені заходи, які за думкою законодавців стануть перешкодою для ухилення від оподаткування.

Першим кроком в цьому напрямку було прийняття Указу Президента України від 12.07.95 №609/95 “Про марки акцизного збору на алкогольні напої і тютюнові вироби”, яким передбачалося, що зберігання, транспортування і реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів, крім випадків їх переміщення транзитом через територію України, буде здійснюватись тільки при умові, якщо такі напої і вироби обізначені марками акцизного збору.

Найчастіше змінювались ставки акцизного збору з тютюнових виробів і алкоголю а також з автомобілів імпортного виробництва. Застосування до цих товарів невиправдано високих ставок призвело до скорочення обсягів торгівлі та підвищення цін на них.

мито

Наступним непрямим податком є мито, яке стягується з товарів, які переміщаються через митний кордон країни, тобто ввозяться, вивозяться, прямують транзитом.

Платниками мита є будь-які юридичні або фізичні особи, котрі здійснюють переміщення через митний кордон України товарів або інших предметів, що підлягають митному оподаткуванню згідно з чинним законодавством.

Об’єкт оподаткування — митна вартість товарів або інших предметів, які переміщаються через митний кордон. При визначенні митної вартості товарів валюта контракту перераховується в національну валюту України за курсом НБУ, що діє на день подання митної декларації.

Мито сплачується в національній валюті України. Ввізне мито сплачується по товарах, які імпортуються, вивізне — по товарах, що експортуються. Існує також два види ставок: в відсотках до митної вартості товарів і у встановленому грошовому розмірі на одиницю товару.

Мито нараховується митними органами виходячи з митної вартості й установлених ставок мита. При встановленні митної вартості до неї включається ціна товару, зазначена в рахунках-фактурах, а також витрати на транспортування до пункту перетинання митного кордону, комісійні та брокерські послуги тощо.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes