Звіт про проходження педагогічної практики, Детальна інформація

Звіт про проходження педагогічної практики
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Педагогіка
Автор: фелікс
Розмір: 30.6
Скачувань: 8133
Єдиний митний тариф передбачає три види ставок, що різняться за розміром:

Преференційні (до товарів з країн, які з Україною утворюють митні зони чи входять до митних союзів; встановлення митного режиму міжнародними договорами; до товарів з країн, що розвиваються, за деяким виключенням).

Пільгові (до товарів , що походять з країн чи економічних союзів, які користуються в Україні режимом найбільшого сприяння; походять з країн, що розвиваються, крім товарних груп до яких застосовується преференційне мито).

Повні (застосовуються до решти товарів та інших предметів).

Потім пройшла досить цікава дискусія , у ході якої особлива увага зосередилась на таких важливих моментах, як розрахунок акцизного збору, ціна, яка включає акцизний збір і таке інше .

В обговоренні взяли участь майже всі учні . Вони зацікавились новим предметом , незважаючи на його складність школярі розуміли його необхідність актуальність. Їм були запрропоновані такі завдання :

Завдання 1.

Згідно з митною декларацією підприємство ввозить в Україну хутряні вироби на суму 2000$; ця продукція була виготовлена в Угорщіні. Курс НБУ на день подання декларації становить 1,9 грн/$. Розрахуйте суму мита.

Рішення.

Оскільки Угорщина відповідно до додатка 2 до Єдиного митного тарифу належить до країн, яким надається пільговий режим, оподаткування проводиться за пільговою ставкою - 10%.

Сума = 2000*1,9*10/100 = 380 грн.

Завдання 2.

Підприємство подає митну декларацію про вивезення олії рослинного походження в Росію на суму 10500 тис. рос. рублів. Курс НБУ - 0,3 грн/ 1 рубль. Обчислити суму мита.

Рішення.

Ставка мита по цій групі товарів - 30%. Отже,

сума = 10500*0,3*30/100 = 945 грн.

Завдання 3.

Підприємство подало митну декларацію на ввезення комплектуючих частин д комп’ютерів на загальну суму - 12500 доларів США. Курс НБУ на день подання декларації - 2,5 грн/долар. Ставка оподаткування - 30%. Але підприємство просрочило платіж до митних органів на 26 днів. Розрахувати суму мита з урахуванням пені.

Рішення.

Оскільки, згідно Закону, за кожень день просрочки стягується 0,2% від суми недоплати. Таким чином, сума обчислюється так:

Сума = 12500*2,5*30/100 + 12500*2,5*30/100*26*0,002 = 9862,5

Також студенти повинні відповісти на питання:

Хто є платниками мита?

Що є об’єктом оподаткування?

На підставі чого встановлюється митний тариф?

Які ви знаєте форми встановлення митних тарифів?

Як розраховується сума мита?

Хто є контролюючим органом?

Також, можливим є самостійна робота студентів над темою. Вона може проявлятися у виконанні домашніх вправ, роботою над конспектом теми, додатковим матеріалом, у написанні рефератів та доповідей.

Атмосфера уроку – дискусії сприяла активізації учнів , їхній розкутості , адже їм не треба було хвилюватися з приводу отримання поганої оцінки . Урок пройшов легко , у невимушеній обстановці і на високому рівні .

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes