Відповіді на питання до державного іспиту “Контроль і ревізія”, Детальна інформація

Відповіді на питання до державного іспиту “Контроль і ревізія”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 45
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 109.7
Скачувань: 2750
автора (виробника) документа та його зв’язок з встановленим фактом;

джерело та сферу ознайомлення автора (виробника) документа;

дотримання вимог закону та відомчих правил при складанні документа;

наявність інших даних, що підтверджують його достовірність, точність та повноту.

Ці дані встановлюються під час огляду документа, але можливі і інші шляхи: додаткові запити, вимога оригіналів документа, отримання пояснень у осіб, що оформляли документ тощо.

Документи можна досліджувати наступними способами:

Хронологічним – перевірка документів за всіма розділами і операціями без попереднього їх групування чи систематизації операцій. В цьому випадку ревізор досліджує документи за датами складання.

Систематизованими – який полягає в перевірці документів по кожному розділу окремо (наприклад, касові операції, операції по рахунках в банку тощо). Систематизована перевірка господарських операцій вимагає розгляду документів, регістрів та записів як за принципом однорідності господарських операцій, що перевіряються, так і за принципом їх комплектності та взаємозв’язку.

Комбінованим – дослідження документів поєднує хронологічний і систематизований способи, тобто ряд документів перевіряється в порядку їх підшивки, а інші – за економічно однорідними операціями.

Вибірковий – який полягає в тому, що ревізор за певною схемою відбирає частину документів для їх вивчення.

Документальна перевірка первинних документів здійснюється одночасно з перевіркою облікових регістрів по цих господарських операціях в наступній послідовності: від первинного документа до балансу або від балансу до первинного документа. В першому випадку перевірка здійснюється за схемою: первинні документи \x2192 зведені документи (звіти матеріально відповідальних осіб виписки банка тощо) \x2192 аналітичні регістри підприємства \x2192 зведені журнали \x2192 Головна книга \x2192 баланс. В другому випадку перевірка здійснюється за такою схемою: баланс \x2192 Головна книга \x2192 зведений журнал \x2192 аналітичні регістри по підприємству (складах) \x2192 зведені документи (звіти матеріально відповідальних осіб, виписки банка) \x2192 первинні документи.

№ _20_ Техніка та способи ревізійного дослідження документів.

В процесі ревізії розглядається та вивчається велика кількість різних документів, кожна однорідна сукупність яких має свої особливості і потребує специфічних прийомів їх вивчення.

Документальний метод – базується на застосуванні первинних документів та реєстрів обліку, з залученням головної книги. Спочатку робиться звірка відповідності даних головної книги з даними зазначеними у фінансовій звітності. Якщо ці дані між собою не співпадають, то ревізор проводить суцільну перевірку первинних документів і реєстрів обліку, оскільки підставою для складання бухгалтерських записів є первинні документи. Від своєчасності, повноти їх оформлення залежить правильність формування звітності.

Документ, який є об’єктом дослідження, повинен бути перевірений ревізором за формою і за змістом відображених в ньому операцій. Після перевірки його можна характеризувати як доброякісний або недоброякісний.

Перевірку документів необхідно проводити поєднуючи різноманітні способи їх дослідження.

Документи можна досліджувати наступними способами:

Хронологічним – перевірка документів за всіма розділами і операціями без попереднього їх групування чи систематизації операцій. В цьому випадку ревізор досліджує документи за датами складання.

Систематизованими, який полягає в перевірці документів по кожному розділу окремо (наприклад, касові операції, операції по рахунках в банку тощо). Систематизована перевірка господарських операцій вимагає розгляду документів, регістрів та записів як за принципом однорідності господарських операцій, що перевіряються, так і за принципом їх комплектності та взаємозв’язку.

Комбінованим – дослідження документів поєднує хронологічний і систематизований способи, тобто ряд документів перевіряється в порядку їх підшивки, а інші – за економічно однорідними операціями.

Вибірковий, який полягає в тому, що ревізор за певною схемою відбирає частину документів для їх вивчення.

Документальна перевірка первинних документів здійснюється одночасно з перевіркою облікових регістрів по цих господарських операціях в наступній послідовності: від первинного документа до балансу або від балансу до первинного документа.

В першому випадку перевірка здійснюється за схемою: первинні документи \x2192 зведені документи (звіти матеріально відповідальних осіб виписки банка тощо) \x2192 аналітичні регістри підприємства \x2192 зведені журнали \x2192 Головна книга \x2192 баланс. В другому випадку перевірка здійснюється за такою схемою: баланс \x2192 Головна книга \x2192 зведений журнал \x2192 аналітичні регістри по підприємству (складах) \x2192 зведені документи (звіти матеріально відповідальних осіб, виписки банка) \x2192 первинні документи.

Документально-методичні прийоми використовуються для встановлення суті, правильності, достовірності, законності і доцільності здійснених господарських операцій. Найважливішими методами документального контролю є:

спосіб спеціальних розрахунків

техніко-економічні розрахунки

нормативно-правове регулювання

камеральні перевірки

перевірка документів (формальна, логічна, арифметична)

зустрічна перевірка

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes