Загальні принципи роботи ПБП, Детальна інформація

Загальні принципи роботи ПБП
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 30.1
Скачувань: 1112
Але при роботі в більшості режимів програми в меню з”являється ще одна група функцій - “Действия”, вона перераховує дії, які є доступними в біжучому режимі роботи.

Лінійка піктограм.

Нижче рядка меню у вікні програми розміщається лінійка піктограм. З її допомогою Ви можете швидко виконати дії, які найчастіше зустрічаються, наприклад, друк, пошук рядка, знищення, копіювання, виклик калькулятора і т.д.

Для виконання дії, яка здійснюється одною з піктограм, необхідно клікнути мишкою дану піктограму. Якщо малюнок на піктограмі виводиться сірим (блідим), значить, дія, що відповідає даній піктограмі в даний момент є недоступною.

Для того, щоб взнати, яка дія відповідає кожній з піктограм, слід вказати мишкою на піктограму. Через дві-три секунди біля вказівника миші з'явиться напис про призначення піктограми. Переміщаючи вказівник миши, Ви зможете вияснити призначення всіх інших піктограм.

Інформаційний рядок.

В нижній частині вікна програми розміщується інформаційний рядок - в ньому виводяться повідомлення про дії виконувані програмою, підказки і т.д.

Робочий простір вікна.

Вся інша частина вікна програми є робочим простором - в ньому виводяться списки, бланки запитів, редаговані документи і т.д.

4. Використання “миші”.

Для більш ефективної роботи з ПБП для Windows комп”ютер повинен бути оснащений мишкою. Хоча з даною програмою можна працювати і без використання миші, але це менш зручно.

Введемо деякі поняття, які зв”язані з використанням миші.

Вказівник миші — значок, що переміщається на екрані при русі мишкою. Звичайно він має форму стрілки, але часом він може приймати і іншу форму (в залежності від ситуації).

Клікнути мишкою — означає встановити вказівник миші на деякий об”єкт, натиснути кнопку миші (переважно — ліву) та відпустити її.

Двічі клікнути мишкою — означає встановити вказівник миші на деякий об”єкт і двічі швидко натиснути і відпустити ліву кнопку миші.

Перемістити мишкою — означає встановити вказівник миші на деякий об’єкт, натиснути ліву кнопку миші і, утримуючи її, перемістити миш на нову позицію, після чого відпустити кнопку миші.

5. Використання меню.

Як і всі Windows-програми, ПБП має рядок меню, який розміщується в верхній частині вікна програми під рядком заголовка програми. Кожному пункту в рядку меню відповідає група підпорядкованих йому пунктів меню.

Для роботи з меню слід клікнути мишкою потрібний пункт в рядку меню, і під ним відкриється прямокутник з групою пунктів меню.

В операційній оболонці Windows для вибору з меню потрібної команди клікніть мишкою по назві цієї команди. Якщо Ви передумали вибирати будь-яку команду меню, клікніть мишшю будь-де поза областю меню.

Зауваження. Вибір пункта в рядку меню і вибір пункта в вертикальному списку команд можна зробити однією дією: помістіть вказівник миші на пункт рядка меню, натисніть ліву кнопку миші і, не відпускаючи її, виділіть потрібний пункт у вертикальному списку команд, який відкриється, після чого відпустіть кнопку миші.

В операційній системі Windows 95 поведінка меню дещо відрізняється. Так, якщо Ви відкрили в рядку меню прямокутник з групою пунктів меню, то “підсвітка” будь-якого пункта меню буде відповідати рухові курсора миші. Підпорядковані меню і підменю будуть відкриватися автоматично. Для вибору потрібної команди в меню достатньо клікнути мишшю назву цієї команди.

При використанні клавіатури для вибору пункта меню слід:

натиснути клавішу Alt і виділити клавішами потрібний пункт рядка меню ( можна також натиснути клавішу Alt в комбінації з підкресленою буквою потрібного пункта меню);

виділити клавішами з вертикального рядка потрібну команду меню і натиснути клавішу Enter

( можна також натиснути клавішу, що відповідає підкресленому символові в назві потрібної команди).

Для відмови від вибору команди можна натиснути клавішу Alt.

Підпорядковані меню.

Якщо справа від назви пункту меню в вертикальному списку зображено трикутник, то при виборі даного пункту відкриється підпорядкований вертикальний список команд меню, з якого слід буде зробити вибір, як звичайно ( або з допомогою клавіші Enter, або з допомогою миші).

Умовні позначення в меню.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes