Аудит податкових розрахунків на підприємстві, Детальна інформація

Аудит податкових розрахунків на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 37.7
Скачувань: 2885
податок на додану вартість;

податок на прибуток підприємств;

податок на дохід фізичних осіб (прибутковий податок);

плата за землю;

збір за забруднення навколишнього середовища;

комунальний податок

Податок на додану вартість (ПДВ) – загальнодержавний податок, який є головним джерелом наповнення Державного бюджету України. За класифікацією ПДВ – загальний непрямий податок.

Особа, зареєстрована як платник ПДВ , отримує право на нарахування податку та складання податкової накладної при продажу товарів, робіт, послуг.

Згідно Закону України „Про податок на додану вартість” від 03.04.1997р. з наступними змінами і доповненнями, об’єктами оподаткування є:

За ставкою 20%:

операції з продажу товарів(робіт, послуг) на митній території України, в тому числі операції оплати вартості послуг за договорами оперативної оренди (лізингу) та операції передавання права власності позичальнику на об’єкти застави для сплати кредиторської заборгованості заставодавця;

операції ввезення(пересилання) на митну територію України, одержання робіт (послуг), що надаються нерезидентами для їх використання або вжитку на митній території України, в тому числі операції із ввезення майна за договорами оренди (лізингу), застави, іпотеки.

За ставкою 0%:

операції з продажу товарів, вивезених (експортованих) за межі митної території України;

операції з продажу робіт (послуг), призначених для використання і вжитку за межами митної території України;

операції з продажу товарів (робіт, послуг) власного виробництва, за винятком підакцизних товарів, посередницької та рекламної діяльності, ігрового бізнесу тощо.

Згідно з Указом Президента від 07.08.1998р. „Про деякі зміни в оподаткуванні”, дата виникнення податкових зобов’язань від продажу товарів (робіт, послуг) визначається за першою подією, тобто за датою, на яку припадає подія, що відбулася раніше:

зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок, а в разі продажу за готівку – оприбуткування в касу;

відвантаження товарів, а для робіт (послуг) – підписання акта про виконання робіт.

Основний первинний документ з ПДВ – податкова накладна.

Регулювання нарахування і сплати податку на прибуток підприємств визначається Законом України „Про оподаткування прибутку підприємств”.

Платниками податку є суб’єкти підприємницької діяльності (в тому числі бюджетні та громадські організації, а також нерезиденти), які одержують прибуток від господарської діяльності.

Об’єктом оподаткування визначено прибуток (П), який обчислюють як різницю між валовими доходами звітного періоду (ВД), визначеними згідно із ст.4, і валовими витратами підприємства (ВВ), визначеними згідно із ст.5, а також сумою амортизаційних відрахувань (А), нарахованих згідно із ст8:

П= ВД – ВВ – А

Згідно ст. 10 установлено єдину ставку податку на прибуток у розмірі 25% для підприємств усіх форм власності.

Податок на доходи фізичних осіб – загальнодержавний прямий обов’язковий платіж.

Платниками прибуткового податку в Україні є громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства.

Об’єкт оподаткування – загальний річний оподатковуваний дохід, як резидента, так і нерезидента, одержаний з різних джерел; загальний місячний оподатковуваний дохід.

Плата за землю. Згідно із ст. 5 Закону України „Про плату за землю” (із змінами та доповненнями) об’єктом оподаткування є земельна ділянка, що знаходиться у власності або користуванні, в тому числі на умовах оренди, а платниками плати за землю – власники землі та землекористувачі.

Ставка плати за землю є диференційованою і встановлюється органами влади населеного пункту, в якому проживає платник.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes