Південний економичний район (на прикладі машинобудівельного та паливно-енергетичного комлексу), Детальна інформація

Південний економичний район (на прикладі машинобудівельного та паливно-енергетичного комлексу)
Тип документу: Курсова
Сторінок: 11
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 55.8
Скачувань: 916
p

\x5503\x0108\x1611\xCD68\x2D59\x3600\x8108\x4A4F\x4A51\x1619\xCD68\x2D59\x3600\x8108\x4A4F\x4A51\x486DЉ\x4873Љ\x2D00Від рівня розвитку вугільної, нафтової та газової промисловості залежить функціювання електроенергетики, на стан якої, природно, відбились кризисні явища останніх років.

Сутєві можливості підвищення ефективності електроенергетики зв’язані саме з споживанням електроенергії: резерви енергозберігання становлять від 20 – 25% (по даним енергетичного центру Європейського Союзу НАН України). Разом з цим з 1993 р. спостерігається ріст специфічного споживання електроенергії в промисловості.

3.Розділ 3. Проблеми та шляхи подальшого розвитку



3.1. Оцінка іноземних інвістицій в экономіки Украіни.

Серед галузей машинобудування розвинене транспортне. Основними центрами морського суднобудування є Миколаїв, де працюють три суднобудівних заводи, що випускають різноманітні океанські і морські судна – танкери й суховантажні дизель-електроходи. У Херсоні два суднобудівних заводи випускають різні типи океанських і морських суден, доки для морських портів і портальні крани. Крім того, працює Керченський суднобудівний завод “Затока” та Севастопольський морський завод. Є окремі судноремонтні заводи в Одесі, Іллічівську, Ізмаїлі, Кілії.

Виділяється Одеський завод великого кранобудування, що виготовляє дизельні крани вантажністю до 100 т, Одеський автоскладальний завод (причіпи, напівпричіпи, фургони), Миколаївський завод “Дормашина” (бульдозери, скрепери, укладачі асфальтобетону).

Сільськогосподарське машинобудування представлене Херсонським комбайновим заводом – виготовляє кукурудзозбиральні машини, Одеським – тракторні плуги, Сімферопольським – запасні частини й обладнання для сільськогосподарських машин.

Верстатобудування зосереджено в Одесі – два заводи що продукують універсальні верстати та верстати з ЧПУ.

Заводи прецизійного верстатобудування і радиально-свердлильних верстатів по профілю спеціалізації і по складу продукції в буквальном розумінні слова унікальні, так як виробляють спеціалізоване прецизійне, високоточне устаткування, яке призначається для використання в нових технологіях, передусім в автомобілебудуванні і сільськогосподарському машинобудуванні. Одеськими верстатами і автоматичними лініями, в яких вбудовані 10 – 15 верстатів, укомплектовані практично всі найбільші автозаводи СНД – ЗАЗ, КрАЗ, КамАЗ, АЗЛК, КАЗ та інш., а також тракторні заводи і підприємства оборонного комплексу.

В районі виготовляють енергетичне й електричне устаткування та машини, електродвигуни, дизелі, обладнання для автомашин, тракторів у Новій Каховці, Херсоні, Первомайську, Сімферополі, Одесі. Новокаховський електромашинобудівний завод освоїв випуск електродвигунів для вугільної і хімічної промисловості, а Херсонський – тракторні стартери, електрообладнання для “Таврії” тощо.

Виробництво кіноапаратури зосереджено на Одеському заводі “Кінап”, поліграфічне машинобудування, світлокопіювальні й електронногравірувальні автомати – в Одесі.

Активизуються роботи по бурінню свердловин в межах шельфової зони Чорного і Азовського морів глибиною 400 – 500 м; на яких поряд з підйомними плавучими буровими установками “Сиваш” користуються нові СПБУ “Таврида”. Тут виявлено 11 родовищ газу та газоконденсату, майже 50 перспективних нафто- і газових площ. За попередніми оцінками, запаси нафти у шельфі Чорного моря становлять 7 млрд т. Український уряд підписав угоду з англійськими фірмами про видобуток нафти (Великобританія виготовляє устаткування і має досвід видобутку нафти і газу на глибинах понад 1000 м у Північному морі).

Територіально нафтові родовища розташовуються в трьох регіонах: в Західному (39), Східному (73), Південному (7).

Міцності українських НПЗ по переробці нафти в останній час використовуються в загальної складності тільки на 32% від можливого. Більша частина установок по нафтопереробці простоює. З завантаженням міцностей картина краще. Більша частина поставок становить імпорт з Росії на давальної основі (табл. 1).

Таблиця 1. Баланс виробничої міцності по первічної переробці нафти на НПЗ.

НПЗ

Середньорікова міцність

Переробка нафти

Рівень використання міцностей



1993 1994 1995 1993 1994 1995

Україна, всього 61893 22938,4 19071,8 16388,5 37,1 30,8 26,5

В тому числі:

Херсон-ський

8643



1562,7

2299,1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes