Контракт на організацію і ведення бухгалтерського обліку у товаристві, Детальна інформація

Контракт на організацію і ведення бухгалтерського обліку у товаристві
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 23.7
Скачувань: 976
2.10. Головний бухгалтер щомісяця надає Генеральному директорові доповіді про стан справ, що у віданні Головного бухгалтера.

У випадку виявлення незаконних дій службових осіб (приписки, використання коштів не за призначенням, інші порушення і зловживання), а також при виникненні інших обставин, що можуть призвести до негативних наслідків для Товариства, Головний бухгалтер негайно доповідає про це Генеральному директорові для вживання відповідних заходів.

На вимогу Генерального директора Головний бухгалтер надає йому поточну інформацію про хід справ, що є у віданні Головного бухгалтера.

2.11.___________________________________________________________________________

(зазначити, при необхідності, інші умови)

3. Компетенція і права головного бухгалтера

3.1. Головний бухгалтер самостійно розв'язує всі питання, що у його віданні, якщо цим контрактом не передбачене інше.

3.2. Головний бухгалтер має право:

вимагати від керівників підрозділів, служб, службових осіб, а в необхідних випадках і від Генерального директора вживання заходів з підвищення ефективності використання власності Товариства і посиленню її схоронності, а також по забезпеченню правильної організації бухгалтерського обліку і контролю;

вимагати перегляду завищених і застарілих норм витрачання сировини, матеріалів, витрат праці і інших норм;

вимагати поліпшення складового і ваговимірювального господарства, належної організації приймання і зберігання сировини, матеріалів і інших цінностей, а також відпускання цих цінностей для потреб виробництва, обслуговування ними управління;

вимагати проведення заходів по поліпшенню контролю за правильністю застосування норм і нормативів, організації правильного первинного обліку вироблення продукції і руху деталей і напівфабрикатів, організації кількісного (натурального) обліку використання сировини і матеріалів;

перевіряти у підрозділах і службах Товариства дотримання установленого порядку приймання, оприбуткування, зберігання товарно-матеріальних і інших цінностей;

вести листування з питань діяльності бухгалтерії у межах своєї компетенції;

у межах своєї компетенції видавати нормативні документи, розпорядження, давати вказівки, обов'язкові для підпорядкованих йому працівників:

_______________________________________________________________________________

(зазначити, при необхідності, інші права)

розв'язувати інші питання, віднесені законодавством, документами Товариства і цим контрактом до компетенції Головного бухгалтера.

3.3. Бухгалтерські служби філій, дочірніх підприємств, працівники інших підрозділів і служб Товариства, зайняті бухгалтерським обліком, з питань організації і ведення обліку і звітності підпорядковуються Головному бухгалтерові.

Керівники бухгалтерських служб філій і дочірніх підприємств Товариства приймаються на роботу їх керівниками за згодою Головного бухгалтера.

3.4. Вимоги Головного бухгалтера щодо порядку оформлення операцій і надання до бухгалтерії або на обчислювальні установки необхідних документів і відомостей обов'язкові для всіх підрозділів і служб Товариства.

3.5. Генеральний директор забезпечує виконання підрозділами, службами, службовими особами і іншими працівниками Товариства обов'язків стосовно Головного бухгалтера, бухгалтерії, а також інших обов'язків, пов'язаних з бухгалтерським обліком, які передбачені законодавством, цим контрактом і документами Товариства.

3.6. Документи, що правлять за основу для приймання і видачі грошових коштів і товарно-матеріальних цінностей, а також кредитні і розрахункові зобов'язання підписуються Генеральним директором і Головним бухгалтером або особами уповноваженими на це.

Головний бухгалтер має право передбачати в контрактах, укладених ним з працівниками бухгалтерії, умови про пере-дання повноважень для підписання згаданих документів.

В усіх випадках надання права підписання документів іншим особам має бути оформлене наказом Генерального директора. Останній не має права відмовити в оформленні наказу на передання Головним бухгалтером повноважень підписання документів працівникові бухгалтерії, якщо таке передання передбачене контрактом.

Зазначені вище документи без підпису Генерального бухгалтера або осіб, уповноважених ним для цього, вважаються недійсними і не повинні прийматися до виконання матеріально відповідальними особами і працівниками Товариства, а також установами банків.

3.7.____________________________________________________________________________

(зазначити, при необхідності, інші умови)

4. Формування, організація і забезпечення діяльності бухгалтерії

4.1. Передбачені цим контрактом функції, обов'язки і роботи Головний бухгалтер виконує особистими діями і силами бухгалтерії Товариства.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes