Пласт, Детальна інформація

Пласт
Тип документу: Реферат
Сторінок: 20
Предмет: Соціологія
Автор:
Розмір: 88.7
Скачувань: 2089
Зокрема, пластунам пропонувалися такі завдання:

Записувати етнографічний матеріал тієї місцевості, де вони можливо будуть.

Записувати українські народні пісні, легенди, перекази, оповідання, звичаї та традиції.

Змальовувати плани могил Українських Січових Стрільців, дбати про їх не-легкий вигляд. Збирати спогади і пісні про них.

Робити детальний опис околиць населених пунктів, назви вулиць,історичних

місць, описувати селянський одяг і техніку їх виготовлення.

Описувати детальні події в селі, вести статистику населення, їх рід занять , які є віросповідання, опис церкви та її історію.

По можливості прочитати селянам не меньше трьох українських книжок.

Старатися зробити протягом літа не меньше десять добрих справ.

Збирати лікарські рослини.

Вивчати навколишню флору і фауну, збирати зразки корисних

копалин.

Збирати цікаві старі речі, книги і т.п.

Фізичне виховання у " Пласті " не зводилось до бездумного наказу на-качування м"язів, волі, мужності, відваги. " Чоловік з силою медведя

цілком не дає запоруки, що він буде новим чоловіком. Навпаки, фізична сила та особливе її плекання відвертають увагу чоловіка від плекання моральної сили", - вважало керівництво " Пласту ". Тому програма з загально-фізичного виховання поєднувала в собі вправи фізичні з вправами по тренуванню прак-тичних навичок і розвитку світогляду, знання рослинного і тваринного світу, таборування, надання медичної допомоги, біг, ходьба, плавання, веслування, знання гігієни тіла і г. п.

Всі ці навики перевірялися на практиці під час літнього таборування у пла-стунських таборах, яких на 1929 рік було 20, із них 7 краєвого значення і 13 місцевого.

ІС Робота в пластовому таборі - була так продумана організаторами табору, щоби протягом місяця дати тут молоді все, чого недоставало їй в часі життя в містах під час науки, щоб навчитися порядності і орієнтації, щоб лише чи бі-льше відповідальними дорученнями призвичаювати до розуміння ваги від-повідальності. Врешті, щоб серед простору і пишної краси природи виховати ясний, життєрадісний погляд на світ і життя, вкорінити любов до нього і по-див і любов до краси природи виховати ясний, життєрадісний погляд на світ і життя, вкорінити любов до нього і подив і любов до краси природи.

Весь цей комплекс виховних заходів, який був закладений у змісті діяль-ності " Пласту ", досягався різноманітними формами і створював атмосферу братерської щирості, взаємодопомоги, взаємоповаги і підпорядкуванню ви-могам загалу. Тому у цій " Пластовій державі " не було ні соціальної різниці, ні станової і добрим пластуном міг бути як ми селянина чи робітника, так і ми духовної особи чи службовця, ремісника чи купця, вчителя чи промислов-ця. Все залежало тільки від власних сил та здібностей.



Розділ 3. Коротка характеристика організаційної структури «Пласту».

3.1. Поділ пластових кошів на округи.

Пластова держава мала чітку організаційну структуру , шо сприяло ефекти-вній виховній роботі і підтриманню належної дисципліни.

Наймилішою ланкою був пластовий гурток, який складався із 6-10 чоловік. Чета складалась із 2-3 гуртків, сотня 90-150 чоловік, полк (курінь ) -150-300 чоловік. Із кілька полків однієї місцевості творився кім.

Всі пластові коші ( на березі повітів ) були поділені на 6 округів.

Пограничний округ- центр м.Перемішиль. Входили повіти:Ціжанівський,

Добровольський, Колбушевський, Перемиський, Мостицький, Ліський

Березівський. Кроснінський, Сомотський.

Центральний округ - центр м. Львів. Входили повіти : Рава-Руський,Сокаль-

ський, Камлика Струминівський, Вібрський, Бродівський,Городоцький. Львів-місто, Львівський, Жовківський, Радяківський,Яворівський, Рудків-ський.

Верховинський округ - центр м. Стрий . Входили повіти:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes